Κρήτη: Απίστευτη επιχείρηση διάσωσης στα Σφακιά

Ημερομηνία:

Κάτοικοι και τουρίστες τον άκουσαν, κάλεσαν αστυνομία και πυροσβεστική και τότε ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.
Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του 22χρονου Γερμανού τουρίστα στα Σφακιά της Κρήτης. Για καλή του τύχη, οι φωνές του ακούστηκαν και ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση του νεαρού.

Περιπετειώδης ήταν η νύχτα για έναν 22χρονο Γερμανό τουρίστα, ο οποίος άγνωστο πώς, βρέθηκε σε απόκρημνο σημείο πάνω από την παραλία της Αγίας Ρουμέλης στα Σφακιά. Ο νεαρός, αν και καλά στην υγεία του, δε μπορούσε να φύγει από το απόκρημνο σημείο, με αποτέλεσμα να αρχίσει να καλεί σε βοήθεια, περίπου στις 22:00 το βράδυ.

Κάτοικοι και τουρίστες τον άκουσαν, κάλεσαν αστυνομία και πυροσβεστική και τότε ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με μέλη της 3ης ΕΜΑΚ και 8 πυροσβέστες. Ο νεαρός εντοπίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Είχε εγκλωβιστεί σε πολύ επικίνδυνο σημείο
Σύμφωνα με το ekriti.gr, https://www.ekriti.gr/τον μετέφεραν στην παραλία της Αγίας Ρουμέλης και από εκεί με φουσκωτό στο λιμάνι των Σφακίων, ώστε να εξεταστεί στο ιατρείο της περιοχής.

Ο 22χρονος είχε εγκλωβιστεί σε πάρα πολύ επικίνδυνο σημείο καθώς από κάτω του εκτεινόταν γκρεμός περίπου 200 μέτρων. Μάλιστα ο ίδιος δεν είχε τη δυνατότητα ούτε να προχωρήσει ούτε καν να σταθεί όρθιος, ούτε να κουνήσει μπροστά, ούτε πίσω, στη θέση στην οποία είχε βρεθεί εγκλωβισμένος, παρά μόνο να είναι με λυγισμένα γόνατα προκειμένου να μην πέσει στον γκρεμό.

Οι πυροσβέστες όταν εντόπισαν και τον ανέσυραν, ευτυχώς καλά στην υγεία του, δεν μπορούσαν να επιστρέψουν από το ίδιο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν γιατί στην επιστροφή θα ήταν μορφολογικά πάρα πολύ δύσκολο, έτσι χρειάστηκε να ακολουθήσουν άλλη πορεία για την έξοδο, πολύ μεγαλύτερη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:«Δεν ήμουν πλασμένος για τον πόλεμο» –...

Ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, το Δημοτικό...

Χανιά : Διεθνείς Διακρίσεις για τη Vantarakis...

Η Vantarakis Hotel Collection, στη Γεωργιούπολη Χανίων, διακρίθηκε για...

Χανιά:«Δεν ήμουν πλασμένος για τον πόλεμο» –...

Ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, το Δημοτικό...

Χανιά : Διεθνείς Διακρίσεις για τη Vantarakis...

Η Vantarakis Hotel Collection, στη Γεωργιούπολη Χανίων, διακρίθηκε για...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Eαρινή Ισημερία 2026: Τι ώρα μπαίνει επίσημα η άνοιξη

Η Εαρινή Ισημερία που σηματοδοτεί την έλευση της άνοιξης...

Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του συνδέσμου τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Ρεθύμνης

Η ανακοίνωση του συνδέσμου τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Ρεθύμνης Μετά...

Ρέθυμνο:Έφυγε από τη ζωή ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Μελαμπιανάκης

Ένα αγαπητό μέλος της ρεθυμνιώτικης κοινωνίας έφυγε από τη...