Κρήτη: Αποχή των συμβολαιογράφων από την 1η του 2020

Ημερομηνία:

Κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Εφετείου Κρήτης την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία τα εξής:

Οι συμβολαιογράφοι του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης από 1 – 1 – 2020 απέχουν από τη διενέργεια όλων των συμβολαιογραφικών πράξεων που απαιτούν την υποβολή δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου και την επισύναψη πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ (του

άρ. 54 Α ν. 4174/2013).

Αιτήματα της αποχής είναι:

1) Αναμόρφωση του άρθρου 36 ν. 4646/2019 με την απαλοιφή της έννοιας της φορολογικής ταυτότητας του ακινήτου και του προστίμου που συνδέεται με αυτήν και προβλέπεται εις βάρος των συμβολαιογράφων.

2) Αναστολή εφαρμογής των άρθρων 47, 48 και 49 του ν. 4646/2019 για ένα εξάμηνο και σε κάθε περίπτωση έως ότου δημιουργηθεί ένα ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων από τους συμβολαιογράφους.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος του συλλόγου Αναστασία Δρανδάκη, οι συμβολαιογράφοι πιο συγκεκριμένα ζητούν:

«α) στο διάστημα αυτό να εκπαιδευτούν οι συμβολαιογράφοι με σεμινάρια που θα οργανωθούν σε όλους τους Συλλόγους της Χώρας με ευθύνη και επιμέλεια του αρμόδιου Υπουργείου, β) να δημιουργηθεί πλατφόρμα βοήθειας από το αρμόδιο Υπουργείο στην οποία να δίνονται έγγραφες απαντήσεις προς τους συμβολαιογράφους, γ) το Υπουργείο Οικονομικών να προβεί σε απλούστευση του συστήματος προσδιορισμού της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων και σε ταυτοποίηση του συστήματος στη φορολογία Κεφαλαίου και στη φορολογία ΕΝΦΙΑ.

3) Κατά την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 47,48 και 49 του ν. 4646/2019, ζητούν την επίτευξη συνεργασίας με τη Δημόσια Διοίκηση με την ανάληψη από μέρους μας ευθύνης μόνο στα πλαίσια των καθηκόντων μας και της φύσης του επαγγέλματός τους, αλλά σε καμία περίπτωση ανάληψη ευθύνης για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας του ακινήτου και των προϋποθέσεων χορήγησης κάθε είδους απαλλαγών φόρου, αρμοδιότητες οι οποίες ανήκουν στην πολιτεία. Ζητάμε την απαλοιφή των προστίμων εις βάρος μας. Οι συμβολαιογράφοι κατά τον Νόμο υποκείμεθα σε πειθαρχικό έλεγχο.

Τέλος, αποφασίσθηκε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση κατά την τακτική Γενική Συνέλευση στις 26 – 1 – 2020».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χειροβομβίδα του 1967 σκότωσε τον 19χρονο Ραφαήλ...

Η χειροβομβίδα που προκάλεσε τον θάνατο του 19χρονου Ραφαήλ...

Ανακοίνωση Κ. Σπυριδάκη για τις Συγκρούσεις των...

Υπάρχουν εικόνες που δεν είναι απλώς ειδήσεις. Είναι αποκαλύψεις....

Χειροβομβίδα του 1967 σκότωσε τον 19χρονο Ραφαήλ...

Η χειροβομβίδα που προκάλεσε τον θάνατο του 19χρονου Ραφαήλ...

Ανακοίνωση Κ. Σπυριδάκη για τις Συγκρούσεις των...

Υπάρχουν εικόνες που δεν είναι απλώς ειδήσεις. Είναι αποκαλύψεις....
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανακοίνωση Κ. Σπυριδάκη για τις Συγκρούσεις των ΜΑΤ με τα Μπλόκα των Αγροτών

Υπάρχουν εικόνες που δεν είναι απλώς ειδήσεις. Είναι αποκαλύψεις....

1 Δεκεμβρίου : Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: 526 νέες διαγνώσεις HIV...

1 Δεκεμβρίου : 112 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Την 1η Δεκεμβρίου του 1913 η Κρήτη ενσωματώθηκε και...