Κρήτη:Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος σε περιοχές των Δήμων Οροπεδίου, Μινωα Πεδιάδος και Βιάννου

Ημερομηνία:

Επί τόπου δράση αυτοψίας, με σκοπό τη διερεύνηση προτεινόμενου έργου ενέργειας σε θέσεις των Δήμων Οροπεδίου Λασιθίου, Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας Νίκος Ξυλούρης και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.
Η εν λόγω μελέτη, η οποία εξετάζεται στο πλαίσιο της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, αφορά σε τέσσερις (4) περιοχές Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 168MW, στους Δήμους Ηρακλείου, Γόρτυνας, Αρχανών – Αστερουσίων, Μίνωα Πεδιάδας, Οροπεδίου Λασιθίου και Βιάννου, στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου. Φορέας του προτεινόμενου έργου είναι η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ».
Στην αυτοψία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Αθανασάκης, ο Αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανώλης Κουρλετάκης, εκπρόσωποι του δήμου Βιάννου, του ΟΦΥΠΕΚΑ, καθώς και του πολιτιστικού και του ορειβατικού συλλόγου της περιοχής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης και τα στελέχη της Περιφέρειας εξέτασαν επί τόπου περιβαλλοντικές πτυχές του έργου και συζήτησαν με τους εκπροσώπους των φορέων των περιοχών μελέτης. Αντίστοιχη δράση αυτοψίας προβλέπεται να πραγματοποιηθεί και όσον αφορά στις περιοχές των δήμων Ηρακλείου, Γόρτυνας και Αρχανών – Αστερουσίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Κρήτη διαμορφώνει τις προτεραιότητές της για...

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα, παραγωγικών και...

Εγκαινιάστηκε η ανανεωμένη έκθεση του Μουσείου Φυσικής...

Παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρου Παπασταύρου,...

Η Κρήτη διαμορφώνει τις προτεραιότητές της για...

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα, παραγωγικών και...

Εγκαινιάστηκε η ανανεωμένη έκθεση του Μουσείου Φυσικής...

Παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρου Παπασταύρου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΟΣΔΕ 2026: Αλλάζουν τα δεδομένα για τους αγρότες – Τι ισχύει με το Μητρώο Αγροτών

Χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και...

Προσβάσιμος τουρισμός στην πράξη: Τι χρειάζεται να αλλάξει για τα άτομα με αναπηρία

Η προσβασιμότητα στον τουρισμό αποτελεί βασική προϋπόθεση για όλους...

Τώρα θέλουν εκλογές αργότερα

Μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα, υπουργοί, βουλευτές και στελέχη...