Κρήτη:Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος σε περιοχές των Δήμων Οροπεδίου, Μινωα Πεδιάδος και Βιάννου

Ημερομηνία:

Επί τόπου δράση αυτοψίας, με σκοπό τη διερεύνηση προτεινόμενου έργου ενέργειας σε θέσεις των Δήμων Οροπεδίου Λασιθίου, Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας Νίκος Ξυλούρης και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.
Η εν λόγω μελέτη, η οποία εξετάζεται στο πλαίσιο της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, αφορά σε τέσσερις (4) περιοχές Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 168MW, στους Δήμους Ηρακλείου, Γόρτυνας, Αρχανών – Αστερουσίων, Μίνωα Πεδιάδας, Οροπεδίου Λασιθίου και Βιάννου, στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου. Φορέας του προτεινόμενου έργου είναι η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ».
Στην αυτοψία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Αθανασάκης, ο Αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανώλης Κουρλετάκης, εκπρόσωποι του δήμου Βιάννου, του ΟΦΥΠΕΚΑ, καθώς και του πολιτιστικού και του ορειβατικού συλλόγου της περιοχής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης και τα στελέχη της Περιφέρειας εξέτασαν επί τόπου περιβαλλοντικές πτυχές του έργου και συζήτησαν με τους εκπροσώπους των φορέων των περιοχών μελέτης. Αντίστοιχη δράση αυτοψίας προβλέπεται να πραγματοποιηθεί και όσον αφορά στις περιοχές των δήμων Ηρακλείου, Γόρτυνας και Αρχανών – Αστερουσίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Ο up 92,9 διοργανώνει για 11η...

Σε μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη δράση αλληλεγγύης μετατρέπεται και φέτος...

Συναγερμός για την κακοκαιρία στην Κρήτη: Σε...

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, καθώς...

Ηράκλειο: Ο up 92,9 διοργανώνει για 11η...

Σε μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη δράση αλληλεγγύης μετατρέπεται και φέτος...

Συναγερμός για την κακοκαιρία στην Κρήτη: Σε...

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, καθώς...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Ο up 92,9 διοργανώνει για 11η χρονιά το «Ένα Δέντρο Γεμάτο Τρόφιμα»

Σε μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη δράση αλληλεγγύης μετατρέπεται και φέτος...

Μεταναστευτικό: Σχέδιο Πλεύρη για αναστολή ασύλου έως 30 ημέρες – Πότε θα ενεργοποιείται

Συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση έκτακτων μέτρων στα εξωτερικά...

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για 20 σκευάσματα αδυνατίσματος

Σε όλα τα δείγματα που ελέγχθηκαν ανιχνεύθηκε σιβουτραμίνη, ουσία...

ΟΣΔΕ 2026: Δύο εβδομάδες παράταση για τους αγρότες – Τι αλλάζει σε ΑΤΑΚ και ΚΑΕΚ

Έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026 παρατείνεται η προθεσμία...