Κρήτη: Χιλιάδες τουρίστες έρχονται να κάνουν διακοπές και να χαρούν την άνοιξη

Κρήτη: Χιλιάδες τουρίστες έρχονται να κάνουν διακοπές και να χαρούν την άνοιξη

Με τις πιο αισιόδοξες προοπτικές αρχίζει η νέα τουριστική σεζόν στην Κρήτη που σε λίγες ημέρες υποδέχεται τις πρώτες μαζικές πτήσεις τσάρτερ, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το ekriti.gr όπως δήλωσε ο  πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Νίκος Χαλκιαδάκης, στις 26 και 27 Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί 30-35 πτήσεις από την Γερμανία, την Αγγλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ολλανδία που θα μεταφέρουν περισσότερους από 5.000 επιβάτες.

Τα ξενοδοχεία έχουν αρχίσει σταδιακά να ανοίγουν και τον Μάιο θα βρίσκονται όλα σε λειτουργία, μεταξύ αυτών και καινούριες πεντάστερες μονάδες σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Η δυναμική της φετινής τουριστικής χρονιά φαίνεται από τις κρατήσεις του Πάσχα, τόσο στα ξενοδοχεία της πόλης όσο και στα Airbnb.

Ο κ. Χαλκιαδάκης σημείωσε ότι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του Ηρακλείου θα είναι της τάξης του 75%-80%.

Όσον αφορά στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης οι πληρότητες στο Ηράκλειο το Πάσχα φθάνουν το 88% και στα Χανιά το 90%.

Πρόκειται για εξαιρετικά νούμερα, σημείωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων ο οποίος έχει επισημάνει ότι η χρονιά θα κινηθεί καλύτερα από πέρυσι στο νησί, με υψηλές πληρότητες και στα δύο άκρα της σεζόν, πέραν του αναμενόμενου τετραμήνου Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, οπότε τα ξενοδοχεία θα είναι γεμάτα.

«Και περισσότερες κλίνες να είχαμε στην Κρήτη, θα γέμιζαν και αυτές» έχει δηλώσει.

Άλλωστε σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανόλη Τσακαλάκη ήδη έχει πωληθεί το 50% των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων για την Κρήτη, ένα νούμερο που θεωρείται πρωτόγνωρο για το νησί.

Ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας, υπενθύμισε ότι το 2022 ταξίδεψαν μέσω του αεροδρομίου Ηρακλείου πάνω από 4 εκατομμύρια επιβάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η κίνηση, εκτιμά, ότι θα είναι αντίστοιχη με τα περυσινά επίπεδα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.