Κρήτη: Διαφορετικές εκδοχές για το βράδυ του πυροβολισμού για μία προσπέραση στην Μεσαρά

Στη δημοσιότητα έχει δοθεί βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει τη στιγμή που στις αρχές Αυγούστου ένας 22χρονος πυροβολεί μέσα από το αυτοκίνητό του τον οδηγό ενός άλλου αυτοκινήτου με αφορμή μια προσπέραση.

Κρήτη: Διαφορετικές εκδοχές για το βράδυ του πυροβολισμού για μία προσπέραση στην Μεσαρά

Ο 29χρονος που δέχθηκε τη σφαίρα στο κεφάλι μετά από πολυ-ήμερη νοσηλεία στην εντατική του νοσοκομείου διέφυγε τελικά τον κίνδυνο, ενώ ο 22χρονος παραδόθηκε και αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ο 22χρονος κατηγορούμενος πυροβολεί τον 29χρονο οδηγό τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου. Κάμερες ασφαλείας καταγράφουν το περιστατικό που συγκλόνισε την Κρήτη με την οικογένεια του θύματος από τη Μεσαρά να αμφισβητεί όσα υποστηρίζει ο πιστολέρο.

Ο κατηγορούμενος αναφέρει πως το μοιραίο βράδυ προηγήθηκε έντονος διαπληκτισμός αναμεσά στους δυο νεαρούς αδρές ενώ εκείνοι βρίσκονταν μέσα στα οχήματα τους.

Ο 22χρονος υποστήριξε ότι το θύμα αρχικά αποχώρησε προς την αντίθετη κατεύθυνση όμως λίγο μετά ξεκίνησε να ακολουθεί τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, δικηγόρο του 29χρονου τα πράγματα δεν έγιναν έτσι, αφήνοντας αιχμές για την έρευνα της αστυνομίας.

«Υπάρχουν και άλλα βίντεο από τα οποία προκύπτει η όλη κακοποιητική συμπεριφορά και αποδεικνύεται ότι η εγκληματική πράξη ήταν μία ήρεμα σχεδιασμένη πράξη. Με αυτά που έχω πληροφορηθεί από την οικογένεια του θύματος και από το οικογενειακό περιβάλλον, η αστυνομία στην περιφέρεια εκεί έχει επιδείξει ιδιαίτερα μεροληπτική στάση εις βάρος των δραστών», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Η κατάσταση της υγείας του 29χρονου βελτιώνεται συνεχώς και αναφέρει ότι τουλάχιστον 5 πρόσωπα ακόμη ήταν μπροστά στον πυροβολισμό.

«Το παιδί άρχισε να συνέρχεται και τώρα άρχισε να μιλάει κανονικά και αυτό που μετέφερε είναι ότι ο δράστης δεν είναι ένας, είναι τουλάχιστον πέντε. Εμείς θα ζητήσουμε να επεκταθεί η ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα».

Ο πατέρας του 22χρονου κατηγορούμενου ζητάει συγγνώμη από την οικογένεια του 29χρονου, ενώ ο γιος του έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα αντιμετωπίζοντας την κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.