Κρήτη:Διακόπηκε η δίκη Καλομοίρη για το φονικό στ’ Ανώγεια

Στην πρώτη δίκη ο κατηγορούμενος, γιός του Λευτέρη Καλομοίρη είχε καταδικαστεί σε ισόβια

Συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του Γιώργου Ξυλούρη από τον Μανώλη Καλομοίρη, τον Μάιο του 2020.

Την τελευταία φορά, την 1η Δεκεμβρίου, είχαν εξεταστεί από το δικαστήριο οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού. Σήμερα η δίκη συνεχίζεται με εξέταση άλλων μαρτύρων.

Μεταξύ αυτών ο εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ, Νίκος Ξυλούρης ο οποίος είπε:

“Καθόμουν στην πλατεία όταν πέρασε ο Ξυλούρης, μας είπε ότι πάει σπίτι. Μετά από λίγη ώρα ακούσαμε φωνές. Έτρεξα να δω τι συμβαίνει, και όταν έφτασα είδα τον κατηγορούμενο να έρχεται προς το μέρος μου σε άλλη κατεύθυνση από αυτή του καβγά και τον Γιώργο Ξυλούρη χτυπημένο από δυνατή μπουνιά. Ήταν έξαλλος και έλεγε “γιάε ποιος μου ‘παιξε ξυλιά, εγώ επήγαινα σπίτι μου””

Όταν έφτασαν και μπήκαν σπίτι του, κλείδωσε την πόρτα και προσπάθησε μαζί με τη γυναίκα του να τον ηρεμήσουν. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησε ότι ο Ξυλούρης έφυγε από μια μπαλκονόπορτα πίσω.

“Εγώ δεν άκουσα ούτε μια μπαλωθια” είπε τονίζοντας ότι μπορεί να ήταν από τον γενικότερο πανικό που επικρατούσε.

“Όταν έφτασα στο σημείο τρελάθηκα, λέω πότε έγιναν όλα αυτά; Υπήρχε πανικός, σκληριές και είδα τον Ξυλούρη κάτω. Έτρεξα και φώναξα να τον βάλουν στην καρότσα γρήγορα”.

Στη συνέχεια εξετάστηκαν και άλλοι μάρτυρες μέχρι που το δικαστήριο διέκοψε για να συνεχιστεί στις 13 Ιανουαρίου.https://flashnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.