Κρήτη: Διεκδικούν αποζημιώσεις για τις ελιές, λόγω κλιματικής αλλαγής

Ημερομηνία:

Συνάντηση φορέων και εκπροσώπων των αγροτών θα γίνει αύριο στην Περιφέρεια Κρήτης για την κλιματική αλλαγή και όχι μόνο.

Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής θα τεθεί επι τάπητος το «καυτό» πρόβλημα των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή στις καλλιέργειες, με έμφαση στην ελαιοκαλλιέργεια, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης, παρουσία εκπροσώπων της Ομάδας Αμπελουργών κι Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, του ΓΕΩΤΕΕ, της Περιφέρειας κι άλλων φορέων της Κρήτης.

Η Κρήτη μέσα από αυτή την συνάντηση θέλει να δείξει το δρόμο για το πώς πρέπει να διεκδικήσουν οι αγρότες, κατ΄επάγγελμα και μη, σε συνεργασία με την επίσημη Πολιτεία και επιστημονικούς φορείς, αποζημιώσεις από την ΕΕ για τη μειωμένη παραγωγή ελιάς και ελαιολάδου μεσα από τα προγράμματα Ησσονος Σημασίας.

Μια ανάγκη που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της αυξησης της θερμοκρασίας και της αλλαγής των καιρικων συνθηκών που εχουν επιφέρει συνέπειες στην παραγωγή και αλλαφες στην καλλιέργεια.

Η παγκρήτια σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, στις 11 το πρωί και αποτελεί μια πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους ελαιοπαραγωγούς της Ελλάδας, μέσα από τα προγράμματα de minimis, όπως έχει γίνει σε περιπτώσεις αγροτών άλλων χωρών.

Ανδρέας Κριτσωτάκης // ekriti

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο Ηράκλειο και τα Χανιά το Άγιο...

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης αναμένεται...

STOP στην ελεύθερη πρόσβαση σε ειδικούς γιατρούς...

Σφοδρές αντιδράσεις από τους Ιατρικούς Συλλόγους φέρνει η νέα...

Στο Ηράκλειο και τα Χανιά το Άγιο...

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης αναμένεται...

STOP στην ελεύθερη πρόσβαση σε ειδικούς γιατρούς...

Σφοδρές αντιδράσεις από τους Ιατρικούς Συλλόγους φέρνει η νέα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στο Ηράκλειο και τα Χανιά το Άγιο Φως: Οι λεπτομέρειες της υποδοχής και οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης αναμένεται...

Διοικήτρια Καραμανδανείου για το 10 μηνών βρέφος: «Έχουμε συγκλονιστεί, οφείλουμε να μη μείνουμε σιωπηλοί»

Τι αναφέρει η κ. Ασπασία Ρηγοπούλου. Η διοικήτρια του Καραμανδανείου...

STOP στην ελεύθερη πρόσβαση σε ειδικούς γιατρούς χωρίς παραπεμπτικό από τον «Προσωπικό»

Σφοδρές αντιδράσεις από τους Ιατρικούς Συλλόγους φέρνει η νέα...

Η SKY express μεταφέρει και φέτος το Άγιο Φως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Χανιά, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σαντορίνη θα λάβουν...