Κρήτη:Διεθνές Workshop για τη Μετανάστευση και τη Μεταναστευτική Πολιτική

Το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΠΕΤ) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, διοργανώνει Διεθνές (διαδικτυακό) Workshop, με θέμα «‘Migration, Migration Flows Prediction Models and Migration Policy: trends, socio-political challenges and policy scenarios”, στις 8 Απριλίου 2024 και ώρα 09.30- 19.00. Το Workshop διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ερευνητικού Έργου «Διαχείριση της Μετανάστευσης στην Ελλάδα: Κατασκευή Πιλοτικού Μοντέλου (Start-up) Πρόβλεψης (με τη χρήση Μηχανικής Μάθησης- AI) για τις Μεταναστευτικές Ροές και Ανάπτυξη Σεναρίων Πολιτικής για την Ελληνική Μεταναστευτική Πολιτική» (ΚΑ 11209), το οποίο χρηματοδοτείται από τον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης και υλοποιείται από το ΚΕΠΕΤ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ερευνητική Ομάδα του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Εναρκτήριους χαιρετισμούς θα απευθύνουν, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κος Μάξιμος Σενετάκης, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητής Μιχάλης Παυλίδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Π.Κ. Καθηγητής Ηλίας Γεωργαντάς και ο Διευθυντής του ΚΕΠΕΤ και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ερευνητικού Έργου Καθηγητής Νίκος Παπαδάκης.

Στα 4 Θεματικά Πάνελ του Workshop συμμετέχουν 20 Καθηγητές και Ερευνητές (με 14 εισηγήσεις) από 7 χώρες κα συγκεκριμένα την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία, τη Δανία και τις ΗΠΑ.

Η Επιστημονική Επιτροπή του Workshop αποτελείται από τους εξής: Καθηγητής Νίκος Παπαδάκης, Καθηγητής Μιχάλης Ταρουδάκης, Δρ Κώστας Σμαραγδάκης και Δρ Γεωργία Δημάρη.

Το Διεθνές Workshop είναι ανοιχτό στο κοινό και ο σύνδεσμός για την παρακολούθηση του είναι ο ακόλουθος: https://zoom.us/j/8222177640?pwd=cUk5M3MydFVzcGJibHl3NU5aeEZaZz09
( Passcode: 208622).

Τα σχόλια είναι κλειστά.