Κρήτη:Διήμερο online σεμινάρια για τα Ανοιχτά Δεδομένα από την Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Διήμερο online σεμινάρια για τα Ανοιχτά Δεδομένα από την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ODEON (Open Data for European Open iNnovation)

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει το “Open data: what, why, when & how”, ένα διήμερο με online σεμινάρια σχετικά με τα ανοιχτά δεδομένα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 1 και Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020, από 18:00 έως 20:00, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ODEON (Open Data for European Open iNnovation).

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ODEON (Open Data for European Open iNnovation) στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας και της πρόσβασης σε ανοιχτά και μεγάλα δεδομένα που δημοσιεύονται από δημόσιους οργανισμούς στο πλαίσιο ανοικτών κυβερνητικών πολιτικών και στη στήριξη της ανάπτυξης και της καινοτομίας εταιρειών μέσω της ανοιχτής χρήσης δεδομένων.

Ο κύριος στόχος των online σεμιναρίων είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση πολιτών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εν δυνάμει επιχειρηματιών, σε σχέση με τα ανοιχτά δεδομένα και τη χρήση τους με σκοπό την παραγωγή κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών ωφελειών. Ειδικότερα, θα αναλυθούν θεματικοί άξονες, όπως: Τι είναι τα “Open Data”, τι χαρακτηριστικά προσδίδουν στην κοινωνία, πού και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν, πού τα βρίσκουμε, αλλά και πώς προφυλασσόμαστε από αυτά.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη: https://bit.ly/OpenData-ODEON

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Επιτέθηκε στον πατέρα του με 50...

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης μετέτρεψε την κατηγορία σε...

Ένα λεξικό για όλη την Κρήτη: Το...

Ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ αποκάλυψε το επόμενο...

Χανιά: Επιτέθηκε στον πατέρα του με 50...

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης μετέτρεψε την κατηγορία σε...

Ένα λεξικό για όλη την Κρήτη: Το...

Ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ αποκάλυψε το επόμενο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά: Επιτέθηκε στον πατέρα του με 50 μαχαιριές επειδή… τον είδε στο καφενείο

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης μετέτρεψε την κατηγορία σε...

Γιατί απαιτείται άμεση καταχώρηση του IBAN στο myAADE: Η Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξηγεί

Απαιτείται καταχώρηση ΙΒΑΝ στο myAADE για άμεση καταβολή επιστροφών...

Ένα λεξικό για όλη την Κρήτη: Το φιλόδοξο σχέδιο του Χριστόφορου Χαραλαμπάκη!

Ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ αποκάλυψε το επόμενο...

Από τα νοσοκομεία της Κρήτης λείπουν 209 γιατροί και 1.115 νοσηλευτές

Υγειονομικοί και πολίτες ενώνουν σήμερα τις φωνές τους για...