Κρήτη:Διοργάνωση διαδικτυακού προγράμματος

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Κοινωνικής Ανάλυσης & Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας και Πολιτικής Οικονομίας & Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνουν Διαδικτυακά Σεμινάρια Εκπαίδευσης δύο κύκλων για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.), με αντικείμενο την κατάρτιση σε ζητήματα θεωρίας, καθώς και λειτουργικής διαχείρισης οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο εν λόγω πεδίο.

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία συνιστά ένα χώρο πειραματισμών για εναλλακτικές μορφές κοινωνικών σχέσεων, τρόπων ζωής, συστημάτων διαχείρισης πόρων και κοινωνικής παραγωγής με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Το πρόγραμμα στοχεύει στην αξιοποίηση της σχετικής εμπειρίας, στην αποσαφήνιση και στη διάδοση της ιδέας της Κ.ΑΛ.Ο., στη δημιουργία προϋποθέσεων εμπλοκής σε σχετικά εγχειρήματα και στην αναβάθμιση του ρόλου της με απώτερο στόχο την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη δημιουργία εισοδήματος και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών ιδιοκτησίας και εγχειρημάτων της οικονομίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε σχετικά εγχειρήματα και πρωτοβουλίες και σε μέλη υφιστάμενων φορέων Κ.ΑΛ.Ο.

Η έναρξη του 1ου κύκλου «Ζητήματα Θεωρίας και πρακτικής της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας» είναι στις 17 Μαρτίου 2021 και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Μαΐου 2021. (Δύο 3ωρες συνεδρίες εβδομαδιαία). Συνολική διάρκεια 1ου Κύκλου: 48 ώρες.

Τα σεμινάρια του 2ου κύκλου«Διαδικασίες Εμβάθυνσης και Συμβουλευτικής της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας για υποψηφίους Συμβούλους» θα διαρκέσουν από 15 Μάιου 2021 έως 2 Ιουνίου 2021. (Δύο 3ωρες συνεδρίες εβδομαδιαία). Συνολική διάρκεια 2ου Κύκλου: 18 ώρες.

Στους συμμετέχοντες του 1ου Κύκλου θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. Στους συμμετέχοντες του 2ο Κύκλου, μετά από σχετική εξέταση,θα δοθεί Πιστοποιητικό Επιτυχούς Παρακολούθησης.

Σχετικά με τις προϋποθέσεις για την παρακολούθηση του 2ου Κύκλου των διαλέξεων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση. ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα απαιτείται η παρακολούθηση του 1ου κύκλου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το Πρόγραμμα Διαλέξεων και να υποβάλλουν αίτηση για τον 1ο Κύκλο μέσω της ιστοσελίδων της Περιφέρειας Κρήτης www.crete.gov.gr ή του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ www.kekaper.gr.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον 1ο Κύκλο των διαλέξεων: Πέμπτη 11 Μαρτίου (23:59).
Περισσότερες Πληροφορίες:
• ιστοσελίδες: www.crete.gov.gr /www.kekaper.gr
• Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Π.Ε. Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ).
Τηλ. 2831040714/2831040052 /2813040050 ——email: info@kekaper.gr .
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Αναπληρώτρια δασκάλα στο Φόδελε λύγισε μιλώντας...

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι ορισμένοι εκπαιδευτικοί καλούνται να...

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γόρτυνας, Μιχάλη Κοκολάκη,...

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε τον Ηλία Μακρυγιαννάκη, το όνομα...

Κρήτη: Αναπληρώτρια δασκάλα στο Φόδελε λύγισε μιλώντας...

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι ορισμένοι εκπαιδευτικοί καλούνται να...

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γόρτυνας, Μιχάλη Κοκολάκη,...

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε τον Ηλία Μακρυγιαννάκη, το όνομα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

TP ICAP για Alter Ego Media: Σύσταση «Αγορά» και τιμή-στόχος στα 8,30 ευρώ ανά μετοχή

Περιθώριο ανόδου 33% διαβλέπει ο διεθνής οίκος – Ξεχωρίζει...

Ολυμπιακός: Άλλαξε η ώρα του αγώνα με την Τσέλιε για το Europa League

Σε διαφορετική ώρα από την αρχικά προγραμματισμένη θα διεξαχθεί...

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γόρτυνας, Μιχάλη Κοκολάκη, για την απώλεια του Ηλία Μακρυγιαννάκη

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε τον Ηλία Μακρυγιαννάκη, το όνομα...