Κρήτη:Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του Βόρειου Οδικού Άξονα για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο

Ημερομηνία:

«Η Κρήτη αποκτά επιτέλους το δρόμο που της αξίζει – Ανοίγει ο δρόμος για να ξεκινήσει η Β’ φάση του Διαγωνισμού και εντός του 2023 να αρχίσει η κατασκευή του» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ύστερα από μια μακρά διαδικασία διαβούλευσης που διήρκησε περισσότερο από έναν χρόνο εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του Βόρειου Οδικού Άξονα για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο», ανέφερε την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του, ανέφερε πως «στη χθεσινή μέρα είχαμε μια σημαντική εξέλιξη για την Κρήτη. Για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, χρειάστηκε η διαρκής και εξαντλητική συνεργασία των αρμόδιων Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Περιβάλλοντος και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης που συνέβαλαν ουσιαστικά και δημιουργικά στην οριστικοποίηση του μεγάλου έργου».

Ο πρωθυπουργός, επεσεσήμανε πως τώρα «ανοίγει ο δρόμος για να ξεκινήσει η Β’ φάση του Διαγωνισμού και εντός του 2023 να αρχίσει η κατασκευή του. Το δεύτερο έργο, που υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ, Χερσόνησος – Νεάπολη, έχει ήδη προσωρινό ανάδοχο και τα εργοτάξια θα στηθούν τους επόμενους μήνες, εντός του 2022. Ενώ τις επόμενες μέρες υπογράφεται η σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες και για το έργο από τη Νεάπολη ως τον Άγιο Νικόλαο. Οι μελέτες για το Κίσσαμος – Χανιά ολοκληρώνονται ενώ με γοργούς ρυθμούς προχωρούν και για τα τμήματα ανατολικά του Αγίου Νικολάου.

Ο ΒΟΑΚ, που ήταν για δεκαετίες το μεγάλο ζητούμενο για ολόκληρο το νησί, μέσα σε 3 χρόνια παίρνει σάρκα και οστά. Ήταν μια δέσμευση την οποία είχα αναλάβει προσωπικά και γίνεται πράξη. Μελέτες ολοκληρώνονται, εγκρίσεις δίνονται και σύντομα όλοι οι Κρητικοί θα δουν εργοτάξια να στήνονται.

Η Κρήτη αποκτά επιτέλους το δρόμο που της αξίζει. Και με αυτόν τον δρόμο, σε συνδυασμό και με όλα τα έργα που έχουν δρομολογηθεί, θα εκπληρώσει τη μεγάλη αναπτυξιακή της δυναμική. Αυτό είπαμε, αυτό κάνουμε».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή...

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα...

Η πιο γλυκιά «απόδραση» του καλοκαιριού: Χελωνάκια...

Μια από εκείνες τις εικόνες που δύσκολα ξεχνά κανείς,...

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή...

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα...

Η πιο γλυκιά «απόδραση» του καλοκαιριού: Χελωνάκια...

Μια από εκείνες τις εικόνες που δύσκολα ξεχνά κανείς,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή 9 Αυγούστου 2026 σε όλη την Κρήτη

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα...

Ρέθυμνο:Μεθέορτα της Θείας Μεταμορφώσεως στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου

6 Αυγούστου 2026 Το απόγευμα της μεγάλης εορτής της Θείας...

Η εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως στο Ρέθυμνο

5 και 6 Αυγούστου 2026 Πανηγυρικά εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική...