Κρήτη: Η ΕΛ.ΑΣ. αρνήθηκε να επέμβει σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Συγγενής προστάτευσε την ηλικιωμένη-θύμα

Μία απίστευτη καταγγελία που χρήζει διερεύνησης, έχει στη διάθεσή του του Creta24 και αφορά στην κακοποίηση ηλικιωμένης από στενό συγγενικό της πρόσωπο, αλλά και στην άρνηση αστυνομικών να στείλουν περιπολικό για την προστασία του θύματος και τη σύλληψη του δράστη.

Πρόκειται για μια καταγγελία που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, εάν επιβεβαιωθεί, για το πώς αποφάσισαν κάποιοι να αφήσουν στην τύχη του ένα ηλικιωμένο θύμα με εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης στο πρόσωπό του.

Απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής σε χωριό του Ρεθύμνου. Σε καφενείο του χωριού, όπου διατηρεί ηλικιωμένη δέχτηκε επίθεση από το συγγενικό της πρόσωπο, που ήταν υπό την επήρεια μέθης. Αφού τη χτύπησε, η κόρη του θύματος κάλεσε, όπως λένε οι πληροφορίες, στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει το γεγονός και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη σύλληψη του δράστη.

Εκείνη την ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης στο τμήμα βρισκόταν μόνο ο σκοπός (ο άλλος αστυνομικός που είχε υπηρεσία απουσίαζε δικαιολογημένα λόγω ασθένειας, σύμφωνα με πληροφορίες), ο οποίος και δεν μπορούσε να κλείσει το τμήμα και να πάει μόνος σε απόσταση περίπου μισής ώρας για να δει τι συμβαίνει και να συλλάβει τον δράστη και με κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, αφού ήταν μόνος και απέναντί του είχε έναν άνθρωπο που ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως τον είχαν πληροφορήσει.

Ο σκοπός βλέποντας τις αντικειμενικές δυσκολίες έπραξε το αυτονόητο. Ενημέρωσε τον επικεφαλής του τμήματος, ο οποίος επίσης έδειξε ενδιαφέρον και ετοιμάστηκε να ξεκινήσει προς το συγκεκριμένο χωριό, αλλά και το «100» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου. Εκεί ο συνάδελφός του, του είπε -σύμφωνα με την καταγγελία- ότι δεν μπορεί να στείλει καμία ομάδα, γιατί οι δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα, λόγω της πορείας που είχε προηγηθεί στην πόλη του Ρεθύμνου για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο σκοπός αστυνομικός ο οποίος είναι από την περιοχή, αφού εισέπραξε αρνητική απάντηση από τον αστυνομικό στο «Κέντρο», έπραξε αστραπιαία και βρήκε άλλο συγγενή του θύματος, ο οποίος παρέλαβε την ηλικιωμένη και την φιλοξένησε στο σπίτι του για να την προστατεύσει.

Η σύλληψη του δράστη έγινε το πρωί του Σάββατου και όχι την Παρασκευή, όπως όφειλαν να πράξουν όσοι γνώριζαν το περιστατικό και αποφάσισαν να μην υπάρξει κινητοποίηση. Μιλήσαμε με πολλούς αστυνομικούς, οι οποίοι μας επιβεβαίωσαν την πληροφορία.

Οι ίδιοι ανέφεραν στο Creta24 ότι η κατάσταση είναι τραγική και αποκαρδιωτική για δύο λόγους. Πρώτον γιατί κινδύνευσε μία γυναίκα που θα μπορούσε να είναι το επόμενο θύμα γυναικοκτονίας και δεύτερο ότι θα κατηγορούνταν αστυνομικοί που ήθελαν να κάνουν το καθήκον τους, αλλά άλλοι δεν έκαναν αυτό που ο καθένας θα περίμενε να κάνουν.

Ήδη κατά πληροφορίες θα γίνουν διαδικασίες από τους αστυνομικούς για την ενημέρωση εκείνων που πρέπει να γνωρίζουν τί έγινε ή μάλλον τί δεν έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο χωριό του Ρεθύμνου.https://creta24.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.