Κρήτη : Έναρξη συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας, Δήμων και Ξενοδόχων Κρήτης για την πρόληψη της πλαστικής ρύπανσης στις ακτές

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης έχοντας ως προτεραιότητα το περιβάλλον και τον τουρισμό στην αναπτυξιακή στρατηγική της, και με αφορμή τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό έργο Blueislands, παίρνει την πρωτοβουλία να φέρει την Κρήτη στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια της κατάργησης των πλαστικών μίας χρήσης και στην αύξηση της βιωσιμότητας των παράκτιων περιοχών.

Με τη δύναμη της συνεργασίας αυτοδιοίκησης και ιδιωτικού τομέα σε αυτόν τον κοινό στόχο, ευελπιστεί ότι θα κερδίσει τον αγώνα και θα πετύχει με συντονισμένες προσπάθειες να ενεργοποιήσει κι άλλες δράσεις, που εντάσσονται στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης, με κοινωνίες μηδενικών αποβλήτων και επιχειρήσεις που θα αναπτύσσονται στη βάση της κυκλικής οικονομίας.

Προκειμένου να ανοίξει ο διάλογος, διοργανώνεται η πρώτη συνάντηση συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας, εκπροσώπων των Ενώσεων Ξενοδόχων Κρήτης και Δημοτικών Υπηρεσιών αρμόδιων για τη διαχείριση των παραλιών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου 12.00 π.μ., στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας), και θα επαναληφθεί στις 27 Φεβρουαρίου στις 10.00 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Οι εκπρόσωποι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη συνάντηση στην ημερομηνία και στον τόπο που θα επιλέξουν οι ίδιοι.

Η συνάντηση αυτή θα είναι προπομπός και προετοιμασία της Τελικής Συνάντησης Εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου στο Ηράκλειο, στην Παγκρήτια Τράπεζα, όπου θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας, Δημάρχων και Ξενοδόχων.

Μάλιστα για τις παραπάνω συναντήσεις με την έγκριση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος-Περιβάλλοντος-Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ξυλούρης απέστειλε ενημερωτική επιστολή στους Δημάρχους και στους εκπροσώπους των Ενώσεων Ξενοδόχων Κρήτης, καλώντας τους, να μετάσχουν στις συναντήσεις και να γίνει πράξη η συνεργασία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

GameXpo 2026: “Πρωταγωνίστρια” η Κρήτη με δικά...

“Οι επισκέπτες θα μεταφερθούν σε έναν κόσμο φαντασίας πέρα...

Πρώην αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: “Στα Ζωνιανά από τα...

«Βορίζια, Ζωνιανά για μένα δεν έχει αλλάξει τίποτα», ανέφερε,...

GameXpo 2026: “Πρωταγωνίστρια” η Κρήτη με δικά...

“Οι επισκέπτες θα μεταφερθούν σε έναν κόσμο φαντασίας πέρα...

Πρώην αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: “Στα Ζωνιανά από τα...

«Βορίζια, Ζωνιανά για μένα δεν έχει αλλάξει τίποτα», ανέφερε,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Θρίλερ σε πτήση από Θεσσαλονίκη: Επιβάτης παρασύρθηκε προς σπασμένο παράθυρο εν πτήσει! (video)

Με ασφάλεια επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αεροσκάφος που είχε...

Εμβόλιο HPV: «Μηδένισε» τους θανάτους από καρκίνο στις ηλικίες 20-24, σύμφωνα με νέα μελέτη

«Ο εμβολιασμός κατά του HPV είναι εμβολιασμός κατά του...

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Ολοκληρώθηκε το 99% της κτηματογράφησης – Περνά στην ψηφιακή εποχή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή ημερίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου...