Κρήτη:Ένοχη, κατά πλειοψηφία, η αναισθησιολόγος για το θάνατο της Μελίνας

Ημερομηνία:

Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών – Τι λένε στο Cretalive ο πατέρας της Μελίνας και ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Κοκοσάλης

Ένοχη, κατά πλειοψηφία, κρίθηκε πριν από λίγο, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, η αναισθησιολόγος για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία εισήχθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου για μια χειρουργική επέμβαση “ρουτίνας” και έχασε τη ζωή της.

Στην αναισθησιολόγο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, ενώ της αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, αυτό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

“Νιώθουμε δικαιωμένοι”
“Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη, αν και καμιά φορά χρειάζεται να επιμείνουμε λίγο παραπάνω” ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στο Cretalive ο πατέρας της Μελίνας, Μάνος.
Από την πλευρά του ο συνήγορος της οικογένειας Παρασκάκη, Γιώργος Κοκοσάλης ανέφερε ότι “επιτέλους, μετά από 8 χρόνια, δικαιώνεται η μνήμη της Μελίνας” .
Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, τον περασμένο Νοέμβριο και η υπεράσπιση υπέβαλε ένσταση, κατά της εφέσεως του Εισαγγελέα για αοριστία της αιτιολογίας που παρέπεμψε ξανά την υπόθεση στο ακροατήριο.

Tο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης την έκανε δεκτή, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελίας Εφετών. Μέσα σε δύο, μόλις, ώρες υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών να αποστείλει στην Αθήνα τα πρακτικά, ώστε ο ίδιος να εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης για να διαπιστώσει αν είναι δυνατόν να ασκηθεί αναίρεση ή όχι.
Τελικά, από τον αρμόδιο εισαγγελέα ασκήθηκε αναίρεση η οποία έγινε δεκτή κι έτσι είχαμε την εκδίκαση της υπόθεσης.

Παράλληλα, θυμίζουμε, όπως είχε αποκαλύψει το Cretalive, ότι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου υποχρεώθηκε να καταβάλλει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ στην οικογένεια της 4χρονης.https://www.cretalive.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρεκόρ εργατικών δυστυχημάτων το 2025 – Μεγάλοι...

Ανησυχητικά στοιχεία δείχνουν πάνω από 190 εργατικά δυστυχήματα το...

Επεισόδιο με 10 τραυματίες στο χώρο κράτησης...

Στον εκθεσιακό χώρο στην Αγυιά οι συνθήκες είναι ασφυκτικές...

Ρεκόρ εργατικών δυστυχημάτων το 2025 – Μεγάλοι...

Ανησυχητικά στοιχεία δείχνουν πάνω από 190 εργατικά δυστυχήματα το...

Επεισόδιο με 10 τραυματίες στο χώρο κράτησης...

Στον εκθεσιακό χώρο στην Αγυιά οι συνθήκες είναι ασφυκτικές...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η αποκάλυψη για την επιστροφή στο πατρικό της

«Μια αλλαγή, με έντονη συναισθηματική φόρτιση». Αυθεντική, ειλικρινής και ανθρώπινη,...

Υποχρεωτική αλλαγή διπλωμάτων οδήγησης στην ΕΕ – Ποιοι οδηγοί επηρεάζονται και ποια είναι τα επόμενα ορόσημα

Μπροστά σε μια εκτεταμένη διαδικασία αντικατάστασης διπλωμάτων οδήγησης βρίσκονται...

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγραψε ιστορία

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι ο παράγοντας με τους...