Κρήτη:Ένοχη, κατά πλειοψηφία, η αναισθησιολόγος για το θάνατο της Μελίνας

Ημερομηνία:

Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών – Τι λένε στο Cretalive ο πατέρας της Μελίνας και ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Κοκοσάλης

Ένοχη, κατά πλειοψηφία, κρίθηκε πριν από λίγο, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, η αναισθησιολόγος για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία εισήχθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου για μια χειρουργική επέμβαση “ρουτίνας” και έχασε τη ζωή της.

Στην αναισθησιολόγο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, ενώ της αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, αυτό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

“Νιώθουμε δικαιωμένοι”
“Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη, αν και καμιά φορά χρειάζεται να επιμείνουμε λίγο παραπάνω” ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στο Cretalive ο πατέρας της Μελίνας, Μάνος.
Από την πλευρά του ο συνήγορος της οικογένειας Παρασκάκη, Γιώργος Κοκοσάλης ανέφερε ότι “επιτέλους, μετά από 8 χρόνια, δικαιώνεται η μνήμη της Μελίνας” .
Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, τον περασμένο Νοέμβριο και η υπεράσπιση υπέβαλε ένσταση, κατά της εφέσεως του Εισαγγελέα για αοριστία της αιτιολογίας που παρέπεμψε ξανά την υπόθεση στο ακροατήριο.

Tο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης την έκανε δεκτή, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελίας Εφετών. Μέσα σε δύο, μόλις, ώρες υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών να αποστείλει στην Αθήνα τα πρακτικά, ώστε ο ίδιος να εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης για να διαπιστώσει αν είναι δυνατόν να ασκηθεί αναίρεση ή όχι.
Τελικά, από τον αρμόδιο εισαγγελέα ασκήθηκε αναίρεση η οποία έγινε δεκτή κι έτσι είχαμε την εκδίκαση της υπόθεσης.

Παράλληλα, θυμίζουμε, όπως είχε αποκαλύψει το Cretalive, ότι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου υποχρεώθηκε να καταβάλλει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ στην οικογένεια της 4χρονης.https://www.cretalive.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

100 χρόνια ΟΦΗ: Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο

Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο για τα 100 χρόνια του...

Δικαστικές εξελίξεις στην Κρήτη για τη μοναστηριακή...

Ελεύθερος με εγγυοδοσία 50.000 ευρώ ο 49χρονος δικηγόρος Χανίων,...

100 χρόνια ΟΦΗ: Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο

Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο για τα 100 χρόνια του...

Δικαστικές εξελίξεις στην Κρήτη για τη μοναστηριακή...

Ελεύθερος με εγγυοδοσία 50.000 ευρώ ο 49χρονος δικηγόρος Χανίων,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 3χρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη

Σοκαριστική η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο σώμα του. Στην...

100 χρόνια ΟΦΗ: Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο

Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο για τα 100 χρόνια του...

Αγρότες: «Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις» – Η απόφαση του συντονιστικού Νίκαιας εν όψει Σερρών

Την Πέμπτη συνεδριάζει στον Λευκώνα Σερρών η Πανελλαδική Επιτροπή...

Στεγαστικό: Όλο το σχέδιο για περισσότερα και φθηνότερα ενοικιαζόμενα σπίτια

Νέα δέσμη μέτρων που αναμένεται να υλοποιηθούν τους πρώτους...