Κρήτη: Επί ποδός η Πυροσβεστική Υπηρεσία για μπαράζ περιστατικών – Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Μπαράζ περιστατικών έθεσε σε κατάσταση συναγερμού την πυροσβεστική υπηρεσία σήμερα Σάββατο, 11 Μαρτίου

Κρήτη: Επί ποδός η Πυροσβεστική Υπηρεσία για μπαράζ περιστατικών – Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

«Μπαράζ» περιστατικών κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμερα Σάββατο, 11 Μαρτίου στην Κρήτη, εξαιτίας της καύσης λιόκλαδων.

Ειδικότερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει το πρώτο περιστατικό στις 10:30 το πρωί στην περιοχή Αβδού, από φωτιά που εκδηλώθηκε εξαιτίας καύσης κλαδιών ελιάς.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Στο σημείο για την κατάσβεσή της έσπευσαν έξι οχήματα και δώδεκα υπάλληλοι, όπου την έθεσαν υπό έλεγχο και κατάφεραν να την σβήσουν.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι, επίσης από καύση υπολειμμάτων στην περιοχή Καστελλιανά Ηρακλείου. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό τέσσερα οχήματα και οκτώ υπάλληλοι.

Άλλο ένα περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες αργά το μεσημέρι στην περιοχή της Άρβης και πιο συγκεκριμένα από φωτιά που εκδηλώθηκε από καύση λιόκλαδων. Στο σημείο έσπευσαν ένα όχημα και τρεις υπάλληλοι.

Απαγορεύεται η καύση κλαδιών λόγω ισχυρών ανέμων

Σύμφωνα με τις οδηγίες, για την καύση υπολειμμάτων των κλαδεμάτων σε σωρό στις μόνιμες καλλιέργειες (δενδρώνες), συμπεριλαμβανομένων ελαιώνων και αμπελώνων σε εκτάσεις που βρίσκονται σε δάση ή δασικές εκτάσεις ή σε ακτίνα 300 μέτρων από αυτές, πρέπει να πληρούνται σωρευτικά οι κάτωθι προϋποθέσεις:

Ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να ενημερώνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία την προηγούμενη ημέρα της καύσης (μετά την 12η μεσημβρινή), για τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα της καύσης, προκειμένου να λάβει γνώση σχετικά με τη δυνατότητα διενέργειας της καύσης.

Η διενέργεια καύσης αποφεύγεται, όταν οι επικρατούσες τοπικές καιρικές συνθήκες την ήμερα της καύσης ευνοούν έναρξη και ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς.neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.