Κρήτη:Επιμένουν στις κινητοποιήσεις, έρχεται ο Υπουργός για τους δασικούς χάρτες

Ημερομηνία:

Παρά την οριζόντια παράταση στην διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων, αγρότες και κτηνοτρόφοι επιμένουν στις διαμαρτυρίες τους – Κατάληψη στην Διεύθυνση Δασών

Σχεδόν 24 ώρες κράτησε η κατάληψη από αγρότες και κτηνοτρόφους στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών για το θέμα των δασικών χαρτών. Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν με προορισμό την Διεύθυνση Δασών, καθώς – όπως τονίζουν οι εκπρόσωποί τους – οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, εως ότου γίνει αντιληπτό ότι οι δασικοί χάρτες της Κρήτης που έχουν αναρτηθεί προκαλούν μεγάλα προβλήματα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «θίγονται αγρότες, ιδιώτες, κτηνοτρόφοι, όλοι θίγονται και όλοι σήμερα ζητούν από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα αυτό, το οποίο μας απασχολεί βαθιά όλους».

Το θέμα έχει προκαλέσει εγρήγορση και στην κυβέρνηση. Ήδη, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα το απόγευμα, μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, δίνεται οριζόντια παράταση έξι μηνών στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων, προκειμένου να εξετάσουν ζητήματα που έχουν προκύψει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, με φόντο αυτή την απόφαση, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας θα βρεθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Κρήτη, προκειμένου να συζητήσει το θέμα με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος, τις προηγούμενες ημέρες είχε δηλώσει, μετά από διαδοχικές συζητήσεις με τους βουλευτές Κρήτης της Νέας Δημοκρατίας και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης του νησιού ότι “η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών είναι ένα έργο εθνικής σημασίας που θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στη χώρα και θα τακτοποιήσει ζητήματα που ήταν εκκρεμή επί δεκαετίες.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αναλάβει όλες τις νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των θεμάτων που έχουν προκύψει, πάντα με γνώμονα το Σύνταγμα της Ελλάδας, τη νομολογία όπως έχει διαμορφωθεί από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και το περί δικαίου αίσθημα του πολίτη. Όλα τα πιθανά σφάλματα που μπορεί να περιλαμβάνονται στο περιεχόμενο των δασικών χαρτών θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες, χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες”.

Επίσης «οριζόντιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις που θα εξορθολογίσουν τους δασικούς χάρτες» προανήγγειλε, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, με στόχο την επιστροφή της κατάστασης στο ορθόν, όπως είπε. Για το θέμα αυτό άλλωστε, πρόσθεσε, έγινε μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού, συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο και θα προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες.https://www.cretalive.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα...

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης - Τί τους...

Δήμος Ηρακλείου:Ανοίγουν ξανά οι πύλες Σαμπιονάρα και...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Ανοικτές και οι τέσσερις αστικές πύλες του...

Χανιά: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα...

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης - Τί τους...

Δήμος Ηρακλείου:Ανοίγουν ξανά οι πύλες Σαμπιονάρα και...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Ανοικτές και οι τέσσερις αστικές πύλες του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΔΥΠΑ: Αρχές Αυγούστου ξεκινά το πρόγραμμα για ανέργους άνω των 55 ετών – Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Στόχος η εργασία και η συμπλήρωση ενσήμων. Αρχές Αυγούστου ξεκινά...

Συντάξεις χηρείας: Ποιοι θα διεκδικήσουν αναδρομικά 6 ετών

8.469 συνταξιούχοι χηρείας του Δημοσίου θα δουν άμεσα τη...