Κρήτη:Επιστημονική υποστήριξη από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στην πρωτοβουλία της Unicef για Πόλεις φιλικές προς τα παιδιά

Ημερομηνία:

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) επισκέφθηκαν μέλη της Unicef στην Ελλάδα την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Σχολής Επιστημών Υγείας όπου παρευρέθηκαν, από πλευράς ΕΛΜΕΠΑ, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων, Φοιτητικής Μέριμνας και Δια Βίου Μάθησης, Καθ. Φώτιος Μαυροματάκης, η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Αναπλ. Καθ. Σοφία Κουκούλη, η Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Αναπλ. Καθ. Αργυρούλα Καλαϊτζάκη καθώς και μέλη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ενώ από την πλευρά της Unicef παρευρέθηκαν ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα κ. Luciano Calestini, ο Υπεύθυνος παρακολούθησης δράσεων κ. Ιωάννης Παπαχριστοδούλου και η Υπεύθυνη της δράσης «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» κα. Λίνα Αντάρα.

Κατά τη συνάντηση διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με την Unicef σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «Πόλεις φιλικές προς τα παιδιά», με βάση τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού. Το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα εγκαινίασε το σχετικό πρόγραμμα τον Μάιο του 2021 και είναι η πρώτη φορά που απευθύνεται σε Περιφέρεια της χώρας για αυτή την πρωτοβουλία. Συζητήθηκαν θέματα παιδικής προστασίας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και οι δυνατότητες του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και γενικότερα, της Σχολής Επιστημών Υγείας να παρέχουν επιστημονική υποστήριξη με το στελεχιακό τους δυναμικό, την τεχνογνωσία τους και το ευρύ δίκτυο συνεργασιών που έχουν αναπτύξει. Η συνάντηση υπήρξε ιδιαίτερα γόνιμη και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μελλοντικών συνεργασιών προς όφελος των παιδιών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΕΟΤ: Road Show της Ελλάδας σε πέντε...

Οι εκπρόσωποι των γερμανικών τουριστικών γραφείων, επιβεβαίωσαν ότι παρά...

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος τη Δευτέρα –...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6 Ιουλίου...

ΕΟΤ: Road Show της Ελλάδας σε πέντε...

Οι εκπρόσωποι των γερμανικών τουριστικών γραφείων, επιβεβαίωσαν ότι παρά...

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος τη Δευτέρα –...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6 Ιουλίου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΟΤ: Road Show της Ελλάδας σε πέντε γερμανικές πόλεις ενισχύει το ενδιαφέρον των Γερμανών επαγγελματιών τουρισμού

Οι εκπρόσωποι των γερμανικών τουριστικών γραφείων, επιβεβαίωσαν ότι παρά...

«Σύνδρομο κινητού»: Αδυναμία στα χέρια και θολή όραση, αναγνωρίζετε τα συμπτώματα;

Οι ηλεκτρονικές συσκευές επηρεάζουν το ανθρώπινο σώμα με τρόπους...

Θρίλερ στο Παγκράτι: Βρέθηκε πτώμα άνδρα σε διαμέρισμα

Πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στην...

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου

Η πόλη του 4ου αιώνα περιλάμβανε οικιστικά και θρησκευτικά...