Κρήτη:Επιστημονική υποστήριξη από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στην πρωτοβουλία της Unicef για Πόλεις φιλικές προς τα παιδιά

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) επισκέφθηκαν μέλη της Unicef στην Ελλάδα την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Σχολής Επιστημών Υγείας όπου παρευρέθηκαν, από πλευράς ΕΛΜΕΠΑ, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων, Φοιτητικής Μέριμνας και Δια Βίου Μάθησης, Καθ. Φώτιος Μαυροματάκης, η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Αναπλ. Καθ. Σοφία Κουκούλη, η Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Αναπλ. Καθ. Αργυρούλα Καλαϊτζάκη καθώς και μέλη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ενώ από την πλευρά της Unicef παρευρέθηκαν ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα κ. Luciano Calestini, ο Υπεύθυνος παρακολούθησης δράσεων κ. Ιωάννης Παπαχριστοδούλου και η Υπεύθυνη της δράσης «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» κα. Λίνα Αντάρα.

Κατά τη συνάντηση διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με την Unicef σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «Πόλεις φιλικές προς τα παιδιά», με βάση τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού. Το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα εγκαινίασε το σχετικό πρόγραμμα τον Μάιο του 2021 και είναι η πρώτη φορά που απευθύνεται σε Περιφέρεια της χώρας για αυτή την πρωτοβουλία. Συζητήθηκαν θέματα παιδικής προστασίας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και οι δυνατότητες του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και γενικότερα, της Σχολής Επιστημών Υγείας να παρέχουν επιστημονική υποστήριξη με το στελεχιακό τους δυναμικό, την τεχνογνωσία τους και το ευρύ δίκτυο συνεργασιών που έχουν αναπτύξει. Η συνάντηση υπήρξε ιδιαίτερα γόνιμη και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μελλοντικών συνεργασιών προς όφελος των παιδιών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.