Κρήτη : Γαστρονομική συνάντηση Ελλάδας,Ιταλίας ,Τουρκίας,Ισπανίας

Ημερομηνία:

Άλλο ένα ευρωπαϊκό, διακρατικό σχέδιο στρατηγικής σύμπραξης ανταλλαγής καλών πρακτικών στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων θα υλοποιήσει το ΚΟΙΠΟΔΙ με διάρκεια απο τον Νοέμβριο 2019 έως τον Οκτώβριο 2021. Αυτή τη φορά ως συντονιστής εταίρος, διεκδίκησε στο ανταγωνιστικό πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ και πέτυχε να εγκριθεί η πρόταση του από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Εθνική Μονάδα Συντονισμού ERASMUS+).

Το θέμα της πρόταση έχει στο επίκεντρο τη γαστρονομία, μια πρόταση που έθεσαν σε προτεραιότητα στο ΔΣ τα μέλη σύλλογοι του ΚΟΙΠΟΔΙ στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στους Σταμνιούς.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο έχει τίτλο : “GOOD FOOD GOOD MOOD” με διετή διάρκεια και προϋπολογισμό 77.205,00 τα οποία κατανέμονται στους τέσσερις φορείς που συμμετέχουν απο τέσσερα κράτη ΕΛΛΑΔΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ με σκοπό την υλοποίηση του.

Οι εταίροι που συμμετέχουν στο σχέδιο είναι οι ίδιοι που υλοποίησαν το προηγούμενο σχέδιο ART HAS NO AGE με βάση την καλή συνεργασία, τη διείσδυση στην κοινωνία και την έμφαση στην εκπαίδευση ενηλίκων αλλά και το ενδιαφέρον να αναδειχθούν οι τοπικές αξίες, οι τοπικές ιδιαιτερότητες και η άυλη πολιτιστική κληρονομιά των Ευρωπαίων που χαρακτηρίζει την ταυτότητα της και είναι δυνατό να αποτελέσει πόρο ανάπτυξης. Απο τον τίτλο του σχεδίου “ΚΑΛΗ ΤΡΟΦΗ – ΚΑΛΗ ΖΩΗ” γίνεται αντιληπτό ότι θα επιχειρηθεί να αναδειχθεί η αξία της τοπικής κουζίνας της Κρήτης στην ευζωία αλλά και γενικότερα η αξία της παραδοσιακής κουζίνας στην καλή υγεία και καλή ζωή σε σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα όπως καταγράφεται.

Το σχέδιο ξεκίνησε με την συνάντηση των εκπροσώπων των φορέων στο Ηράκλειο Κρήτης προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν, να σχεδιαστούν οι λεπτομέρειες και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται.
Στο σχέδιο θα βρεθούν στο επίκεντρο η Κρητική κουζίνα, τα ήθη και τα έθιμα, οι πρώτες ύλες που συνδέονται με αυτήν κ.α. και οι αντίστοιχες κουζίνες της Απουλίας (Ιταλία) , της Εξτρεμαδούρα (ισπανία) και της Κωνσταντινούπολης (Τουρκία). Σημαντική αξία στο σχέδιο έχει η διαγενεατική ανταλλαγή καθώς θα διδάξουν τις τοπικές αυθεντικές συνταγές και θα μεταδώσουν τα βιώματα και τις μνήμες τους άνθρωποι 50+ σε νεαρότερα άτομα. Το σχέδιο περιλαμβάνει κινητικότητες μάθησης στις συμμετέχουσες χώρες καθώς και πολλές τοπικές δραστηριότητες όπως εργαστήρια, σεμινάρια, γευσιγνωσίες κ.α.

Επικοινωνία, πληροφορίες: Υπεύθυνη Προγραμμάτων ΚΟΙΠΟΔΙ: Ελένη Μαραγκάκη 6972921895

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Την Παρασκευή τα εγκαίνια του Κέντρου Υφαντικής...

Εγκαινιάζοντας έναν νέο χώρο αφιερωμένο στη διατήρηση, ανάδειξη και...

Ηράκλειο: Μάχη για τη ζωή του δίνει...

Ακόμη ένα σοβαρό ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι καταγράφηκε στην...

Την Παρασκευή τα εγκαίνια του Κέντρου Υφαντικής...

Εγκαινιάζοντας έναν νέο χώρο αφιερωμένο στη διατήρηση, ανάδειξη και...

Ηράκλειο: Μάχη για τη ζωή του δίνει...

Ακόμη ένα σοβαρό ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι καταγράφηκε στην...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πανελλήνιες 2026: Ποιοι δικαιούνται αποζημίωση 350 ευρώ – Τα δικαιολογητικά

Εστάλη η εγκύκλιος για την αποζημίωση των υποψηφίων των...

Την Παρασκευή τα εγκαίνια του Κέντρου Υφαντικής στα Ανώγεια

Εγκαινιάζοντας έναν νέο χώρο αφιερωμένο στη διατήρηση, ανάδειξη και...

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ιστορική ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων μετά από 27 χρόνια

«Ο φονταμενταλισμός είναι έκπτωση της πίστης»: Με αυτή τη...