Κρήτη: Γεμάτη επισκέπτες τον Δεκαπενταύγουστο με ελάχιστα διαθέσιμα δωμάτια

Ημερομηνία:

Η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου είναι η πιο δυναμική του χρόνου για τον τουρισμό και στην Κρήτη δεν πέφτει «καρφίτσα», όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Ωστόσο ακόμη και την τελευταία στιγμή θα βρει κάποιος κατάλυμα για διακοπές στο νησί, αλλά σε πολύ υψηλή τιμή.

Άλλωστε τα διαθέσιμα κρεβάτια στην Κρήτη ,αυξάνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς και σήμερα φθάνουν το μισό εκατομμύριο. Το διάστημα από 14-20 Αυγούστου η booking δείχνει πληρότητα που ξεπερνάει το 97%-98%.

Σύμφωνα με τους τουριστικούς φορείς, τώρα οι τιμές για ένα κατάλυμα 3 αστέρων αρχίζουν από τα 100 ευρώ το δωμάτιο και φθάνουν σε πολλαπλάσια ποσά ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου, την περιοχή, τις παροχές, τις υπηρεσίες.

Οι ξενοδοχειακές πληρότητες φέτος, παρά την αύξηση στην τουριστική κίνηση, είναι μικρότερες σε σχέση με  πέρυσι, ωστόσο οι τουριστικοί επιχειρηματίες θεωρούν ότι οι μικρές απώλειες θα καλυφθούν από την δυναμική που θα έχουν ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος.

Image
τουρισμός

Είναι γνωστό ότι οι επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, έρχονται μεν για διακοπές-οι Έλληνες είναι αισθητά λιγότεροι φέτος- αλλά στην συντριπτική πλειοψηφία τους ξοδεύουν ελάχιστα χρήματα εκτός ξενοδοχείων. 

Η αύξηση του κόστους ζωής έχει ωθήσει τους ταξιδιώτες, να περιορίσουν τις καταναλωτικές τους συνήθειες.

Προτιμούν να μειώσουν τις δαπάνες για γεύματα σε εστιατόρια, επιλέγοντας να μαγειρεύουν στα καταλύματά τους ή να αγοράζουν έτοιμο φαγητό από σούπερ μάρκετ και άλλες πηγές πώλησης.

Αυτή η τάση δεν είναι νέα, καθώς είχε παρατηρηθεί και το προηγούμενο έτος, αλλά φέτος φαίνεται να είναι πιο έντονη.

Επίσης, σύμφωνα με τις έρευνες, δείχνουν προτίμηση για καταλύματα που προσφέρουν τη δυνατότητα μαγειρέματος, όπως εξοχικά σπίτια και τροχόσπιτα, αντί για παραδοσιακά ξενοδοχεία με ημιδιατροφή ή πλήρη διατροφή.

Επιπλέον, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως διακοπές με ιστιοπλοϊκά, όπου οι ταξιδιώτες, μπορούν να μαγειρεύουν στα σκάφη τους.ekriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στην Κρήτη αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης –...

Στην Κρήτη αναμένεται αύριο, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός...

Κρήτη: «Εκρήγνυται» τουριστικά και είναι ανέτοιμη να...

Η απόσταση μεταξύ ιδιωτικών επενδύσεων, πολυτελών resort, boutique ξενοδοχείων...

Στην Κρήτη αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης –...

Στην Κρήτη αναμένεται αύριο, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός...

Κρήτη: «Εκρήγνυται» τουριστικά και είναι ανέτοιμη να...

Η απόσταση μεταξύ ιδιωτικών επενδύσεων, πολυτελών resort, boutique ξενοδοχείων...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στην Κρήτη αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Υπογραφή συμφωνίας για το αεροδρόμιο Καστελίου

Στην Κρήτη αναμένεται αύριο, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός...

Κρήτη: «Εκρήγνυται» τουριστικά και είναι ανέτοιμη να μπει στη εποχή του διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου

Η απόσταση μεταξύ ιδιωτικών επενδύσεων, πολυτελών resort, boutique ξενοδοχείων...

Ανακαλύφθηκε σπάνιος σφραγισμένος μεσαιωνικός σταυρός-λειψανοθήκη σε βιβλική πόλη που ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε 3 φορές

Στην αρχαία πόλη Λύστρα στην κεντρική Τουρκία. Αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν...

Συναυλία με τον Γιώργο Χατζηνάσιο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας...