Κρήτη: Γέμισαν σύριγγες οι παραλίες – Τις ξέβρασε η θάλασσα στον Καρτερό αλλά και Παχειά Άμμο

Ημερομηνία:

Προβληματισμό προκαλεί η εμφάνιση εκατοντάδων συσκευασιών με αχρησιμοποίητες σύριγγες σε παραλίες βόρεια του Ηρακλείου και του Λασιθίου.

Οι συσκευασίες που η θάλασσα έχει ξεβράσει έχουν διαλυθεί με αποτέλεσμα οι χιλιάδες σύριγγες να έχουν απλωθεί σε μεγάλη απόσταση στις παραλίες.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το ekriti.gr απεικονίζουν τις σύριγγες στην παραλία της Παχειάς Άμμου με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργο Ραπάνη να δηλώνει στο ekriti ότι βρέθηκαν στην παραλία, ακριβώς κάτω από τα καταστήματα που υπάρχουν, ανησυχώντας τους κατοίκους της περιοχής. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται εδώ και πολλές ημέρες με τον κ.Ραπάνη να αναφέρει στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti, ότι έχουν συλλεγεί πάνω από 2000 σύριγγες.


Όπως ο ίδιος περιέγραψε, οι σύριγγες είναι καινούριες και εκβράστηκαν από τη θάλασσα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει από που προήλθαν οι σύριγγες με τα σενάρια να είναι πολλά, όπως εάν πετάχτηκαν από άγνωστους στη θάλασσα από την ξηρά, ή από κάποιο πλοίο ανοιχτά στο πέλαγος και τα ρεύματα τις ξέβρασαν στις παραλίες.

Ο ίδιος τύπος σύριγγας όμως ξεβράστηκε τις προηγούμενες ημέρες και στην παραλία του Καρτερού αλλά και στο Αρίνα γεγονός που ενισχύει το σενάριο, ότι μπορεί να υπήρξε ατύχημα σε πλοίο και ίσως κάποιο φορτίο έπεσε στη θάλασσα ή να έγινε για άλλους λόγους.


Το ζήτημα είναι ότι πολλές από τις σύριγγες μπορεί να έχουν θαφτεί στην άμμο και χωρίς κάλυμμα με κίνδυνο κάποιο παιδί ή μεγάλος που θα επισκεφθεί τις παραλίες να τραυματισθεί.ekriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 3 Ιουνίου,...

Με φόρα η τουριστική σεζόν στην Κρήτη:...

Αυξημένοι κατά 7,7% οι διακινούμενοι επιβάτες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου...

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 3 Ιουνίου,...

Με φόρα η τουριστική σεζόν στην Κρήτη:...

Αυξημένοι κατά 7,7% οι διακινούμενοι επιβάτες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Κύπρος γίνεται η έκτη χώρα της ΕΕ που εντάσσεται στο πρόγραμμα SAFE

«Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Άλλη μια χώρα βρίσκεται...

Πέθανε ο Νάσος Αθανασίου

Ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Νάσος Αθανασίου πέθανε σε...

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 3 Ιουνίου,...

Εθνική Ελλάδας: Με μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη του Μάριου Οικονόμου

Οι Έλληνες διεθνείς θα τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου...