Κρήτη:Η Βραδιά Ερευνητή και φέτος στο ΙΤΕ!

Ημερομηνία:

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) , με ιδιαίτερη χαρά, προσκαλεί το ευρύ κοινό και τους μικρούς μας φίλους στην Βραδιά Ερευνητή 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ στα Βασιλικά Βουτών την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 (17:00-23:00).
Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στο ΙΤΕ και να ανακαλύψουν τον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης και της έρευνας, καθώς επίσης και να συμμετέχουν σε διαδραστικά πειράματα, ερευνητικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά, και άλλα δρώμενα.

Η φετινή εκδήλωση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

 Ξενάγηση του κοινού σε ερευνητικά εκθέματα
 Εκπαιδευτικές δράσεις
 Τη δράση «Escape room-Ευρηκάκης: η Επιστροφή»
 Πλανητάριο Κρήτης (παραστάσεις διάρκειας 45 λεπτών, κυρίως για μικρά παιδιά)
 Eργαστήριο Imag(in)ing Technē | Φαντασιακές Εικόνες Τέχνης & Τεχνολογίας (διεπαφή τέχνης – τεχνολογίας – επιστήμης).
 Chat Lab: Γνωριμία με τους ερευνητές σε προγραμματισμένες διαδικτυακές συναντήσεις, μέγιστης διάρκειας 30 λεπτών. Μέσω φιλικής συζήτησης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει τα ερωτήματά του κατευθείαν στην πηγή!
Ιστότοπος δράσης: ChatLab | Βραδιά του Ερευνητή (researchersnight.gr)
Περίοδος ισχύος: Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 έως και Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023
 Έκθεση και διάθεση βιβλίων των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, με επιλεγμένους τίτλους σε ειδικές τιμές
 Face Painting για τους μικρούς μας φίλους
 Μουσική και φαγητό

Παράλληλα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιούνται επισκέψεις ερευνητών σε σχολεία μέχρι το τέλος του 2023.

Εκτός από την εκδήλωση του ΙΤΕ στο Ηράκλειο, η φετινή Βραδιά του Ερευνητή προγραμματίζεται να διοργανωθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ρέθυμνο και Μυτιλήνη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την περσινή χρονιά, περίπου 400 πόλεις διοργάνωσαν εκδηλώσεις για τη “Βραδιά του Ερευνητή” σε όλη την Ευρώπη, με τη συμμετοχή 2.300.000 πολιτών, ενώ στο Chat Lab, μέσα σε 12 ημέρες, πραγματοποιήθηκαν, σε επίπεδο χώρας, 155 συναντήσεις με πάνω από 3.500 συμμετέχοντες, κυρίως μαθητές!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Βραδιάς Ερευνητή https://researchersnight.gr και τα κοινωνικά δίκτυα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, τα οποία ενημερώνονται συνεχώς.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και τον Δήμο Μαλεβιζίου, και από τους χορηγούς:
Phaistos Networks, Studio K – Καβλεντάκης, Δημιουργίες Γεύσεων Catering, Νερό ΚΡΥΣΤΑΛ, ΟΙΝΟΠΟΙΑ Λυραράκης ΓΕΑ Α.Ε., ΕΔΑΠ ΕΤΕΠ Κρήτης Α.Ε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Τουρισμός για όλους»: Πάνω από ένα εκατ....

Στόχος είναι η άμεση ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών,...

Από την Κάρπαθο στην Κρήτη μεταφέρονται οι...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μετακίνηση των πυραύλων Patriot από...

«Τουρισμός για όλους»: Πάνω από ένα εκατ....

Στόχος είναι η άμεση ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών,...

Από την Κάρπαθο στην Κρήτη μεταφέρονται οι...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μετακίνηση των πυραύλων Patriot από...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έρχεται πρωτοφανές επεισόδιο Ελ Νίνιο – Οι επιπτώσεις του στην Ελλάδα

Δραματικές προβλέψεις Βρετανών μετεωρολόγων, κάνουν λόγο για «το ισχυρότερο...

TikTok: Πληρώνει 400 εκατ. δολάρια για υπόθεση προσωπικών δεδομένων παιδιών

Σε συμφωνία ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων κατέληξε το TikTok...

3 καθημερινές συνήθειες που μας κρατούν μακριά από την ευτυχία, σύμφωνα με την Ψυχολογία

Μερικές από τις συνήθειες που έχουμε εντάξει στην καθημερινότητά...