Κρήτη: Κλειστά σχολεία και νηπιαγωγεία τη Δευτέρα λόγω αφρικανικής σκόνης στο δήμο Φαιστού

Ημερομηνία:

Το φαινόμενο εμφανίστηκε με ιδιαίτερη ένταση σε αστικά και ημιαστικά κέντρα στην Κρήτη, δημιουργώντας προβλήματα στην αναπνοή και έντονη αίσθηση δυσφορίας, ιδίως στους ευπαθείς πληθυσμούς.
Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 26 Μαΐου όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στον Δήμο Φαιστού, εξαιτίας της επιβαρυμένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την αφρικανική σκόνη που συνεχίζει να επηρεάζει έντονα την περιοχή.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Δήμος Φαιστού ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 26/5/2025, όλα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των αυξημένων επιπέδων σκόνης στην ατμόσφαιρα. H δημοτική αρχή βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης και θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση εφόσον κριθεί αναγκαίο».

Αποπνικτική ατμόσφαιρα

Οι νοτιάδες που έπνεαν με ένταση το πρωί της Κυριακής στην Κρήτη υποχώρησαν, αλλά σχεδόν αμέσως τη θέση τους πήρε η αφρικανική σκόνη, καλύπτοντας ολόκληρο το νησί και προκαλώντας έντονα φαινόμενα χαμηλής ορατότητας και αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Το φαινόμενο, το οποίο είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, εμφανίστηκε με ιδιαίτερη ένταση σε αστικά και ημιαστικά κέντρα, δημιουργώντας προβλήματα στην αναπνοή και έντονη αίσθηση δυσφορίας, ιδίως στους ευπαθείς πληθυσμούς.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Κρήτη μπήκε στα 20 καλύτερα νησιά...

Το νησί του Αργοσαρωνικού ξεπέρασε διάσημους μεσογειακούς προορισμούς όπως...

Μεταναστευτικό: Τρεις αθωώσεις και η τοποθέτηση του...

Αρκεί να βρίσκεται κάποιος στο τιμόνι μιας βάρκας για...

Η Κρήτη μπήκε στα 20 καλύτερα νησιά...

Το νησί του Αργοσαρωνικού ξεπέρασε διάσημους μεσογειακούς προορισμούς όπως...

Μεταναστευτικό: Τρεις αθωώσεις και η τοποθέτηση του...

Αρκεί να βρίσκεται κάποιος στο τιμόνι μιας βάρκας για...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η κληρονομιά και το αποτύπωμα των διοργανώσεων του socca στο Ρέθυμνο

Ισχυρή κληρονομιά και έντονο αποτύπωμα άφησαν για άλλη μια...

Εορτολόγιο 23 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Ταξιδιωτικές εισπράξεις: Αυξήθηκαν κατά 9,4% στο οκτάμηνο – Αύξηση κατά 10% στον εισερχόμενο τουρισμό

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν χάρη στην αύξηση της εισερχόμενης...

Μην αναζητήσεις ποτέ αυτά τα 4 πράγματα στο Chat GPT – Η μεγάλη παγίδα

Τα chatbots Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως το ChatGPT, το Claude...