Κρήτη: Λάδι ούτε για το φαγητό φέτος – Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί

Ημερομηνία:

Άνευ προηγουμένου η ακαρπία, σε ποσοστό… 95% – Με ποιον τρόπο θα μπορούσε να τους στηρίξει η Πολιτεία;
Ως μία καταστροφική χρονιά για την καλλιέργεια της ελίας περιγράφουν την φετινή οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης, τονίζοντας παράλληλα πως η ακαρπία είναι στο 95% και φέτος δεν θα υπάρχει λάδι ούτε για το φαγητό.

«Χρειαζόμαστε τη στήριξη της Πολιτείας, για να μην εγκαταλείψουμε τις περιουσίες μας»

Το αίτημα να λάβουν αποζημιώσεις ως στήριξη για την απροσδόκητα άσχημη χρονιά, ζήτησαν σήμερα ελαιοκαλλιεργητές, που διευκρίνισαν ότι μετά και τις τεράστιες μειώσεις στις προκαταβολές των ενισχύσεων, το μόνο που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να μην εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους είναι, μια απόφαση στήριξης από την πολιτεία, για την ακαρπία που έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί, ζητούν αποζημιώσεις για να επιβιώσουν
Ούτε για την οικογενειακή κατανάλωση δεν θα φτάσει η φετινή σοδειά ελαιόλαδου, με τους παραγωγούς να είναι σε απόγνωση, καθώς όπως λένε αν με κάποιο τρόπο δεν στηριχθούν, αντίστοιχη πορεία θα έχει το ελαιόλαδο και την επόμενη χρονιά, αφού με δεδομένη την ανομβρία και την έλλειψη υποδομών όπως φράγματα, το να συντηρήσουν τα ελαιόδεντρά τους και να τα κρατήσουν ζωντανά, σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι σε μια τσέπη όμως την οποία περιγράφουν ήδη άδεια.

Ελαιοκαλλιεργητές σήμερα απευθυνόμενοι στην Περιφέρεια Κρήτης, ζήτησαν να κινηθούν διαδικασίες αποζημίωσης, για μια χρονιά της οποίας οι απώλειες, μοιάζουν πρωτόγνωρες και πάντως αδύνατο να καλυφθούν με φόντο και τις περικοπές στις προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα.

Με ποιον τρόπο θα μπορούσε να τους στηρίξει η Πολιτεία
Αυτό που εξήγησαν οι παραγωγοί ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμο για την επιβίωσή τους, θα ήταν μια στήριξη της τάξης των 200 ευρώ ανά στρέμμα που μπορεί να μην τους διασφάλιζε μια άνετη περίοδο, όμως σίγουρα θα μπορούσε να φρενάρει τις δυσκολίες που έρχονται η μία μετά την άλλη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ελλάδα-Κροατία: Οι συνήθεις αντίπαλοι και πάλι αντιμέτωποι...

Την ευκαιρία να υπερασπισθεί τον τίτλο που κατέκτησε στην...

Τροποποίηση λειτουργίας Κ.Ε.Π. Αγίου Νικολάου

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ενημερώνει τους πολίτες ότι το...

Ελλάδα-Κροατία: Οι συνήθεις αντίπαλοι και πάλι αντιμέτωποι...

Την ευκαιρία να υπερασπισθεί τον τίτλο που κατέκτησε στην...

Τροποποίηση λειτουργίας Κ.Ε.Π. Αγίου Νικολάου

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ενημερώνει τους πολίτες ότι το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελλάδα-Κροατία: Οι συνήθεις αντίπαλοι και πάλι αντιμέτωποι στον τελικό του 3ου Socca Aegean Cup

Την ευκαιρία να υπερασπισθεί τον τίτλο που κατέκτησε στην...

Τροποποίηση λειτουργίας Κ.Ε.Π. Αγίου Νικολάου

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ενημερώνει τους πολίτες ότι το...

Εξελίξεις στα έργα του ΒΟΑΚ στην «παράκαμψη Ηρακλείου»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υπουργό...

Μεσόπελαγα του Σλάβομιρ Μρόζεκ, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Παρασκευή 23, Σάββατο 24, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στις 21:00,...