Κρήτη:Με επιτυχία το πρόγραμμα στήριξης των Κρητών παραδοσιακών Καλλιτεχνών από την Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Με την έναρξη ενός ξεχωριστού παραδοσιακού μουσικού προγράμματος Κρητικών καλλιτεχνών «εγκαινιάζεται» το νέο ψηφιακό κανάλι για τον πολιτισμό της Περιφέρειας Κρήτης «Culture in Crete» και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/playlist?list=PL-XhMPcWDI3kiC_0omPsoa3ubWdQLEYKP

Το προβαλλόμενο πρόγραμμα είναι βιντεοσκοπημένο και υλοποιήθηκε με επιτυχία για την ενίσχυση τοπικών καλλιτεχνών σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πρόκειται ουσιαστικά για την επιτυχή αξιοποίηση μέρους του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», που έθετε ως στόχο την ενίσχυση της σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής, η οποία δοκιμάζεται από τους ασφυκτικούς περιορισμούς που επιβάλει η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η χρηματοδότηση εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού ανήλθε στο ποσό των 100.000 ευρώ, και υλοποιήθηκε ψηφιακό πρόγραμμα κρητικής παραδοσιακής μουσικής, το οποίο είναι διαθέσιμο στον προαναφερόμενο ψηφιακό τόπο της Περιφέρειας Κρήτης.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 30 κρητικά συγκροτήματα παραδοσιακής μουσικής και ωφελήθηκαν περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο του σύγχρονου πολιτισμού, από ολόκληρη την Κρήτη.

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και απόδημου Ελληνισμού Κ. Φασουλάκης επεσήμανε:
«Οι πρωτόγνωρες σημερινές συνθήκες, που επέβαλαν την συρρίκνωση της πολιτιστικής παραγωγής, επιβάλλουν επιπλέον και πολιτικές στήριξης του πολιτιστικού προϊόντος, προκειμένου οι άνθρωποι του πολιτισμού να μη μείνουν απροστάτευτοι εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, η οποία αναστέλλει την παραγωγή κάθε πολιτιστικής δράσης.

Ευελπιστούμε και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες χρηματοδοτικές δυνατότητες, ώστε να υποστηριχθούν στο σύνολό τους οι χειμαζόμενοι σήμερα άνθρωποι του σύγχρονου πολιτισμού.»

Ο Κ. Φασουλάκης ευχαρίστησε τέλος την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη, και τον Υφυπουργό κ. Ν. Γιατρομανωλάκη για την χρηματοδότηση του προγράμματος, και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη για την φιλοξενία της παραγωγής στον υπέροχο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Φαράγγι της Σαμαριάς: Ο λόγος που δεν...

Τι υποστηρίζει ο ΟΦΥΠΕΚΑ και τι ο δήμος Σφακίων Το...

Ρέθυμνο : Μέσα στο Μάιο εγκαίνια στο...

ΈΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ -ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ -...

Φαράγγι της Σαμαριάς: Ο λόγος που δεν...

Τι υποστηρίζει ο ΟΦΥΠΕΚΑ και τι ο δήμος Σφακίων Το...

Ρέθυμνο : Μέσα στο Μάιο εγκαίνια στο...

ΈΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ -ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ -...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Φαράγγι της Σαμαριάς: Ο λόγος που δεν άνοιξε από σήμερα

Τι υποστηρίζει ο ΟΦΥΠΕΚΑ και τι ο δήμος Σφακίων Το...

Ρέθυμνο : Μέσα στο Μάιο εγκαίνια στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι με κορυφαίες πολιτικές και αυτοδιοικητικές παρουσίες

ΈΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ -ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ -...

Ειρηναίος Γαλανάκης:Ένας σπουδαίος ιεράρχης, μια από τις σημαντικότερες εκκλησιαστικές φυσιογνωμίες της Κρήτης

Ειρηναίος Γαλανάκης: Το ορθό και το δύσκολο Επανάσταση των συνειδήσεων Στις...

Κρήτη: Μια άκρως… χειμωνιάτικη Πρωτομαγιά!

Βροχές, ομίχλη και περιορισμένη ορατότητα σε πολλές περιοχές. Μπορεί ημερολογιακά...