Κρήτη:Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζεται η συμμετοχή επιχειρήσεων, παραγωγών και συνεταιρισμών στον 9ο Παγκρήτιο διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου

Ο διαγωνισμός-θεσμός πλέον για το ελαιόλαδο, κύριο στόχο έχει την στήριξη και ανάδειξη του κύριου «πρεσβευτή» του Πρωτογενή Τομέα της Κρήτης, για την παραγωγή και τις εξαγωγές. Και αυτή τη χρονιά, με την στήριξη των αρμόδιων φορέων, θα αναδείξουμε τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ποιοτικού και επώνυμου Κρητικού ελαιόλαδου, θα ενισχύσουμε τη βελτίωση της τεχνογνωσίας γύρω από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και την ποιοτική αναβάθμισή του, στην ενδυνάμωση της εικόνας του Κρητικού ελαιόλαδου και στην προβολή του στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά. Πάνω από όλα όμως, οι αρμόδιοι φορείς βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην πρόοδο των παραγωγών μας, στην εξέλιξη των επιχειρήσεων ελαιόλαδου, στη μεταλαμπάδευση της αγάπης και του πάθους για την καλλιέργεια αυτού του ευλογημένου καρπού στη συνείδηση της νέας γενιάς.
Από φέτος ο κανονισμός του Παγκρήτιου διαγωνισμού ελαιόλαδου τροποποιείται για να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερες ετικέτες να διακριθούν.
Προβλέπει ότι για κάθε εταιρεία που συμμετέχει ανεξαρτήτως αριθμού δειγμάτων και κατηγορίας, θα μπορεί να απονεμηθεί μέχρι ένα βραβείο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.