Κρήτη: Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία – Αναστέλλεται η λειτουργία τμημάτων

Αναλυτικά τι αναφέρουν ανακοινώσεις των σχολείων

Νέα σχολικά τμήματα προχωρούν σε αναστολή λειτουργίας στην Κρήτη εξαιτίας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid -19, σε συγκεκριμένες εκπαιδευτικές κοινότητες.

Αναλυτικότερα, θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε μαθητής της ΣΤ’ τάξης στο Δημοτικό Σχολείο στις Αγιές Παρασκιές του δήμου Αρχανών –Αστερουσίων του νομού Ηρακλείου, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη τάξη από την ερχόμενη Δευτέρα και για 14 μέρες να παραμείνει κλειστή.

Επίσης και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου στο Facebook, μπαίνουν σε καραντίνα από Δευτέρα και για 2 εβδομάδες:

α. Όλα τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης.

β. Τα μεταφερόμενα παιδιά του Αστριτσίου και του Αλαγνίου.

γ. Το σύνολο των παιδιών του ολοήμερου σχολείου.

δ. Η δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης και η εκπαιδευτικός των γαλλικών.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητοί γονείς, όπως υποθέτουμε ότι ήδη έχετε μάθει, έχουμε ένα θετικό κρούσμα COVID-19 στο σχολείο μας (μαθητής της ΣΤ΄ τάξης).

Ύστερα από ενημέρωση του κ. Λουμπούνη Εμμανουήλ, υπεύθυνου COVID-19 στο νομό μας, μπαίνουν σε καραντίνα από Δευτέρα και για 2 εβδομάδες:

α. Όλα τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης.

β. Τα μεταφερόμενα παιδιά του Αστριτσίου και του Αλαγνίου.

γ. Το σύνολο των παιδιών του ολοήμερου σχολείου.

δ. Η δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης και η εκπαιδευτικός των γαλλικών.

Τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου μπορούν να προσέρχονται κανονικά στα μαθήματα, γιατί, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το σχολείο παραμένει ανοιχτό.

Έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα έλεγχος με μοριακό τεστ όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Με την ευχή ότι θα σταματήσουμε τη διασπορά, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας, ευχόμαστε να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για τη συνέχεια ή όχι της λειτουργίας του σχολείου μας.

Θα βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί σας και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε δυνατή πληροφορία.

Κλείνει τμήμα στο γυμνάσιο Μελεσών

Την ίδια ώρες κρούσμα σε μαθήτρια έχει διαγνωστεί και στο γυμνάσιο Μελεσών του δήμου Αρχανών –Αστερουσίων, του ν. Ηρακλείου.

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του Γυμνασιάρχη, διαγνώστηκε θετικό κρούσμα σε μαθήτρια του Β3 με αποτέλεσμα και ύστερα από απόφαση και του κ. Λουμπούνη, προϊσταμένου Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης από Δευτέρα και για δύο εβδομάδες, αναστέλλεται η λειτουργία του Β3 και όλα τα παιδιά του συγκεκριμένου τμήματος μπαίνουν σε καραντίνα.

Επίσης όλα τα μεταφερόμενα παιδιά του Αστριτσίου και Αλαγνίου, μπαίνουν σε καραντίνα, όπως και οι καθηγητές που δίδαξαν στο Β3 πάνω από 1 ώρα για την Τρίτη 02/02 και την Τετάρτη 03/02.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση θα ακολουθήσει απολύμανση των χώρων του Γυμνασίου. Τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου θα λειτουργήσουν με τους υπόλοιπους καθηγητές που δεν θα μπουν σε καραντίνα.

Τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα πάντως με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας από τη Δευτέρα 8/2/2021, η λειτουργία των σχολικών μονάδων και λοιπών εκπαιδευτικών δομών, διαμορφώνεται ως εξής:

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων:

Δημοτική Ενότητα Πατρέων

Δημοτική Ενότητα Αγίου Νικολάου της ΠΕ Λασιθίου

Δημοτική Ενότητα Χαλκιδέων

Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για Λύκεια (και Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις):

Περιφέρεια Αττικής

ΠΕ Θεσσαλονίκης

Δήμος Ρεθύμνης της Π.Ε Κρήτης

ΠΕ Χαλκιδικής

ΠΕ Λέσβου

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης της ΠΕ Ηλείας

Δήμος Ζακύνθου

Δήμος Τεμπών της ΠΕ Λάρισας

Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της ΠΕ Πιερίας

Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων της ΠΕ Ευβοίας

Δήμος Τανάγρας

Δήμος Εορδαίας της ΠΕ Κοζάνης

Δήμος Θηβαίων

Δήμος Σπάρτης

Δια ζώσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν όλες οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων.

Παραμένουν σε εξ αποστάσεως λειτουργία:

Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (όπως Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης).

Κλειστά σχολεία και τμήματα στην Κρήτη

Σε επίπεδο Κρήτης συνολικότερα κλειστά παραμένουν σχολικά τμήματα:

Λασίθι:

Όπως προαναφέρθηκε και παραπάνω ,πλέον εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων από τη Δευτέρα στη Δημοτική Ενότητα του Αγίου Νικολάου.

1ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας το προαιρετικό Α και το υποχρεωτικό πρωινό Α έως 10/2.

– Στο Ηράκλειο:

Από το 2ο Γυμνάσιο το Γ5 και το Γ7 έως 17/2,

από το Δημοτικό Σχολείο Χερσονήσου το Γ2 έως 12/2,

από το 13o Νηπιαγωγείο Ηρακλείου το 2ο πρωινό (προνήπια-νήπια) έως 9/2,

από το 70ό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου το προαιρετικό ολοήμερο 1 και το υποχρεωτικό πρωινό έως 12/2

και από το 76ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου το προαιρετικό ολοήμερο τμήμα-παράρτημα και το υποχρεωτικό-προαιρετικό πρωινής ζώνης 2 παράρτημα έως 14/2.

– Στο Ρέθυμνο: Κλειστό είναι από χθες ένα τμήμα δημοτικού σχολείου στο Άδελε Ρεθύμνου, καθώς η δασκάλα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Ως εκ τούτου οι μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα, σύμφωνα και με το υγειονομικό πρωτόκολλο, για διάστημα δύο εβδομάδων (14 ημέρες). Επιπλέον κλειστή ως τις 17/2 είναι η Β’ τάξη του ημερήσιου Γενικού Λυκείου Πανόρμου Ρεθύμνου.https://www.neakriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.