Κρήτη: Νέες ηλεκτρονικές απάτες – Αφαίρεσαν 31.000 ευρώ από δύο άτομα

Θύματα απάτης έπεσαν δύο ακόμα άνθρωποι στην Κρήτη, που πείστηκαν από επιτήδειους να τους παραχωρήσουν τους ηλεκτρονικούς κωδικούς των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Από τον πρώτο απέσπασαν το ποσό των 20.000 ευρώ ενώ στη δεύτερη περίπτωση αφαίρεσαν 11.000 από δύο λογαριασμούς στους οποίους ήταν δικαιούχος μια γυναίκα.

Στην πρώτη περίπτωση, στη Σητεία, ένας άντρας που είχε ανεβάσει στο διαδίκτυο αγγελία για πώληση του αυτοκινήτου του, έλαβε ένα τηλεφώνημα στο οποίο του ζητούσαν τους ηλεκτρονικούς κωδικούς του προκειμένου να του καταβάλουν τα χρήματα. Αντ’ αυτού, τα χρήματα που είχε στον τραπεζικό του λογαριασμό ο άνθρωπος από τη Σητεία έκαναν φτερά… σε δόσεις, αφού μετά από μερικές κινήσεις ο επιτήδειος είχε αρπάξει ούτε λίγο, ούτε πολύ 20.000 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, εξαπατήθηκε μια γυναίκα από το Ηράκλειο. Ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος η ίδια, ξεγελάστηκε όταν κάποιος άγνωστος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής της είπε ότι είχε κερδίσει μια δωροεπιταγή των 200 ευρώ και ότι για να της τα καταβάλει θα έπρεπε να του δώσει τους τραπεζικούς κωδικούς της. Η γυναίκα το έκανε και μέσα σε πολύ λίγη ώρα είχαν αλλάξει οι κωδικοί του e-banking. Ο άγνωστος, αμέσως μετά, της απέσπασε 8.000 ευρώ από τον προσωπικό της λογαριασμό και άλλες 3.000 ευρώ από λογαριασμό, που ήταν συνδικαιούχος.https://www.ertnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.