Κρήτη : Νίκος Ηγουμενίδης: Στην τελική ευθεία οι επιδοτήσεις στους αγρότες

Ημερομηνία:

Σε ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ βρέθηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης για τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου της Κρήτης.

Στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) της Κρήτης συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Κώστα Αλεξόπουλο και στο τραπέζι βρέθηκε το ζήτημα της άμεσης διευθέτησης της πληρωμής των αποζημιώσεων, οι οποίες «ξεκλειδώνουν» τις επόμενες ημέρες.

Επισημαίνεται επίσης ότι έχει εξομαλυνθεί η διαδικασία λόγω των κέντρων υποδοχής δηλώσεων και οι επιδοτήσεις αναμένονται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Επιπλέον, συζητήθηκαν επιμέρους πλευρές, όπως το απόθεμα και ο τρόπος χορήγησης του στους ενδιαφερόμενους, η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών κ. ά.

Στον ΕΛΓΑ Κρήτης, ο Νίκος Ηγουμενίδης συναντήθηκε με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Κρήτης κ. Νίκο Δασκαλάκη με επίμαχο θέμα το μόνιμο επιστημονικό προσωπικό στον Οργανισμό.

Κατά τη συζήτηση, έγινε αναλυτική ενημέρωση στον Νίκο Ηγουμενίδη για τα θέματα των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ και για ζητήματα του για ζητήματα του προσωπικού.

Ειδικότερα, εκτός από το ζήτημα των αναγκών σε μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, συζητήθηκε η ασφάλιση των αγροτών μετά από τις ζημιές, όπως των ελαιοπαραγωγών, η ανάγκη και οι τρόποι επιδότησης των ασφαλίστρων κάτω από το ποσοστό του 25% που σήμερα επιδοτεί ο ΕΛΓΑ, το ζήτημα της διασύνδεσης ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕ, αλλά και η υλοποίηση όλων των ενεργειών για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΛΓΑ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα εποχή στο ΕΛΜΕΠΑ: Εξελέγη Πρύτανης ο...

Νέος Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εξελέγη ο Ρεθεμνιώτης...

Καμία παράταση για το Κτηματολόγιο, πιέζουν οι...

Θυελλώδης συνάντηση στο Επιμελητήριο Χανίων. “Χάνονται περιουσίες”, του επεσήμαναν...

Νέα εποχή στο ΕΛΜΕΠΑ: Εξελέγη Πρύτανης ο...

Νέος Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εξελέγη ο Ρεθεμνιώτης...

Καμία παράταση για το Κτηματολόγιο, πιέζουν οι...

Θυελλώδης συνάντηση στο Επιμελητήριο Χανίων. “Χάνονται περιουσίες”, του επεσήμαναν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρεκόρ θέρμανσης το 2025: Στο +1,37°C η θερμοκρασία της Γης λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας

SOS για το κλίμα. Οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες ώθησαν σε αύξηση...

Γιατί αυξάνονται τα διαζύγια μετά τα 50; Οι ειδικοί έχουν βρει την αιτία και δεν είναι η απιστία

Ζευγάρια που υπήρξαν εξαιρετικοί γονείς, μπορεί να μην κατάφεραν...

Νέα εποχή στο ΕΛΜΕΠΑ: Εξελέγη Πρύτανης ο Νεκτάριος Παπαδογιάννης

Νέος Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εξελέγη ο Ρεθεμνιώτης...