Κρήτη:Ο Ψηλορείτης στο National Geographic

Η βόρεια του βουνού ως μια από τους 100 καλύτερους χιονοδρομικούς προορισμούς του κόσμου

Άλλη μια σημαντική διάκριση για το ψηλότερο βουνό της Κρήτης και τις προσπάθειες που γίνονται την τελευταία δεκαετία για την ανάδειξή του, ήρθε από το National Geographic. Σε μια ιδιαίτερη έκδοση που κυκλοφόρησε πρόσφατα και έχει τίτλο «100 Slopes of a Lifetime: The World’s Ultimate Ski and Snowboard Destinations», οι βόρειες πλαγιές του Ψηλορείτη συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στις 100 καλύτερες καταβάσεις του κόσμου για σκι και snowboard.

«Χιονοδρόμοι από όλο τον κόσμο έχουν ανακαλύψει ότι οι πλαγιές του Ψηλορείτη με κλίσεις που φτάνουν έως και τις 40 μοίρες, χωρίς εμπόδια από δέντρα και θέα στα γαλαζοπράσινα νερά του Λιβυκού πελάγους από τα νότια και του Αιγαίου στα βόρεια, προσφέρουν μερικές από τις καλύτερες καταβάσεις στην Ευρώπη» αναφέρει η έκδοση.

Η σπουδαία αυτή διάκριση έρχεται ως αποτέλεσμα της διαρκούς προσπάθειας της ΑΜΚΕ «Το Μαύρο Πρόβατο», υπερήφανου διοργανωτή του PierraCreta, των τοπικών κοινωνιών και των χωριών στα ριζά του βουνού αλλά και όλων των ανθρώπων, συλλόγων και υπηρεσιών που έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και το όραμα για την προώθηση των ορεινών αθλημάτων και της βιώσιμης ανάπτυξης των κοινωνιών στα βουνά της Κρήτης.

«Αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο στο ορειβατικό σκι στην Ελλάδα και την Κρήτη είναι το πόσο ανεξάντλητα είναι τα μέρη και πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση. Οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, αυτά τα βουνά θα ήταν γεμάτα με ξενοδοχεία και σαλέ. Αντίθετα εδώ – ευτυχώς – παραμένουν ακόμα εντελώς παρθένα» αναφέρει στην έκδοση του National Geographic ο Κ. Παπανικολάου, σκηνοθέτης της ταινίας Crete Arising που είναι αφιερωμένη στην βιώσιμη ανάπτυξη των ορεινών όγκων της Κρήτης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.