Κρήτη:Ο θάνατος του Ρίχτερ ή όταν η ιστορία εκδικείται!

Πέθανε ο Γερμανός ιστορικός που τόσο προκάλεσε με τις απόψεις του για την Μάχη της Κρήτης

Σχεδόν κανείς δεν ασχολήθηκε με τον θάνατό του αν και απασχόλησε τόσο πολύ με την ύστερη ζωή του, με τα όσα έκανε! Τον Μάρτιο έφυγε από τη ζωή ο διεθνούς φήμης ιστορικός και πολιτικός επιστήμων Χάιντς Ρίχτερ (Heinz Richter), Αν και θεωρήθηκε σημαντικός ιστορικός κάποιες από τις θέσεις του Ρίχτερ, για παράδειγμα για τα γερμανικά αντίποινα στην Κρήτη και το κατοχικό δάνειο, είχαν απασχολήσει (αρνητικά) τα τελευταία χρόνια την κοινή γνώμη και προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις τόσο για την απονομή του διδακτορικού όσο και το ότι κατατέθηκαν αγωγές και έγιναν δίκες. Τόσες και τέτοιες που στο τέλος του αφαιρέθηκε ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο Αριστομένης Συγγελάκης έγραψε σχετικά!

«Η Ιστορία εκδικείται!

Συμπληρώθηκαν σήμερα δύο μήνες από τις 7 Μαρτίου 2024, ημέρα που απεβίωσε ο Χάιντς Ρίχτερ σε ηλικία 85 ετών. Χρειάστηκε, ωστόσο, ενάμισυ μήνας για να γίνει γνωστός ο θάνατος του Γερμανού ιστορικού, που δικαίως χαρακτηρίστηκε υβριστής της Μάχης της Κρήτης και αρνητής των Γερμανικών Αποζημιώσεων.

Παρά το γεγονός ότι τέσσερις Έλληνες πανεπιστημιακοί, που διακρίνονται για τις σχέσεις τους με το γερμανικό κράτος και τις υπηρεσίες τους στην αναθεώρηση της Ιστορίας, έσπευσαν να του πλέξουν το εγκώμιο, η είδηση του θανάτου του πέρασε στα ψιλά!..

Φαίνεται ότι η Ιστορία εκδικείται!

Ο Θεός να τον συγχωρέσει! Ας βγάλουν οι επίδοξοι μιμητές του τα συμπεράσματά τους!»https://patris.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.