Κρήτη:«Ω Θεέ μου, τι πάμε να κάνουμε» – Τι λέει ο γιατρός που αφαίρεσε τα όργανα του 3χρονου

Ημερομηνία:

«Ήταν ένας άγγελος επί γης και τώρα είναι ένας άγγελος στον ουρανό» περιέγραψε συγκινημένος ο Βασίλης Βούγας – Στην Αθήνα η κηδεία του Άγγελου.
Ζωή μέσα από τον θάνατο του έδωσε ο 3χρονος Άγγελος, αφού η καρδιά και οι νεφροί του θα μεταμοσχευθούν σε ένα παιδί και έναν ενήλικα 37 ετών αντίστοιχα. Το πρωί εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές στο ΠΑΓΝΗ όταν οι γιατροί τήρησαν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν το παιδί, που έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά την κακοποίησή του από την 26χρονη μητέρα του και τον πατριό του.

Ο επικεφαλής χειρουργός, που αφαίρεσε τα όργανα του 3χρονου, μίλησε στο Star. Αναφέρθηκε στη συνταρακτική στιγμή που αντίκρυσε το σώμα του παιδιού, αλλά και στη στιγμή, που όπως χαρακτηριστικά είπε, «πρέπει να μιλήσει το καθήκον και η εμπειρία γιατί με αυτά τα όργανα θα σωθούν άλλοι άνθρωποι».

«Εγώ πρώτος όταν είδα το μικρό κορμάκι του είπα, ω Θεέ μου, τι πάμε να κάνουμε τώρα; Πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε ζωτικά μοσχεύματα από ένα τόσο μικρό κορμί;» λέει ο Βασίλης Βούγας, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων.

«Η μεγάλη συγκίνηση που νιώθει ένας άνθρωπος, ένας πατέρας, που βλέπει ένα κορμάκι πάνω στο χειρουργικό τραπέζι για αφαίρεση οργάνων. Είναι συνταρακτική στιγμή αλλά και μια στιγμή που πρέπει να μιλήσει το καθήκον και η εμπειρία γιατί με αυτά τα όργανα θα σωθούν άλλοι άνθρωποι. Ένας μικρός ήρωας, ήταν ένας άγγελος επί γης και τώρα είναι ένας άγγελος στον ουρανό» περιέγραψε συγκινημένος.

Στην Αθήνα η κηδεία του Άγγελου
Η τελευταία πράξη του δράματος αναμένεται να γραφτεί στην Αθήνα. Απόψε η σορός του μεταφέρθηκε με το πλοίο της γραμμής στην Αθήνα όπου και θα γίνει η κηδεία του.

Συμβατό το μόσχευμα των νεφρών
Η καρδιά του Άγγελου μεταφέρεται για μεταμόσχευση στο Βερολίνο και οι νεφροί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Θετικά είναι τα πρώτα νέα από το Ιπποκράτειο αφού ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις ιστοσυμβατότητας των δύο νεφρών του τρίχρονου Άγγελου και του 37χρονου λήπτη και το μόσχευμα είναι συμβατό. Ο 37χρονος ήταν σε λίστα αναμονής εδώ και χρόνια και είναι η δεύτερη προσπάθεια μεταμόσχευσης που επιχειρεί σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο...

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθενται οι λιμενικές αρχές στο...

Ηράκλειο: Την Τρίτη η κηδεία της Λουίζας...

Βαρύ πένθος για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό Την απώλεια...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο...

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθενται οι λιμενικές αρχές στο...

Ηράκλειο: Την Τρίτη η κηδεία της Λουίζας...

Βαρύ πένθος για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό Την απώλεια...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις – Ποιοι δικαιούνται το voucher

Σε ποιες περιοχές το πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός προσφέρει έως...

Social media και ανήλικοι: Τι προβλέπει η νέα ευρωπαϊκή εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας

H συμβολή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Το Ελληνικό Κέντρο...

Η Ντόρα Μπακογιάννη έδειξε τον… δρόμο στον Μακάριο Λαζαρίδη

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν στην κυβέρνηση, καθώς ο Μακάριος Λαζαρίδης...

Σπουδαία ανακάλυψη: Εντοπίστηκε τυχαία η ακριβής τοποθεσία του σπιτιού του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Πρόκειται για μια τυχαία ανακάλυψη που φωτίζει ωστόσο τα...