Κρήτη:Οδηγός πούλμαν, τουρίστες και περαστικοί έσβησαν τη φωτιά

Στον δρόμο Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος – Με τους πυροσβεστήρες των οχημάτων, κλαδιά και πετσέτες πρόφθασαν τα χειρότερα
Μεγάλη ευσυνειδησία επέδειξε ο οδηγός τουριστικού λεωφορείου στην Κρήτη, το απόγευμα της Τρίτης, ο οποίος όταν αντιλήφθηκε ότι είχε ξεσπάσει φωτιά σε ξερά χόρτα στο πρανές του οδοστρώματος κάτω από τις προστατευτικές μπάρες, δεν δίστασε ούτε στιγμή.

Το περιστατικό, σύμφωνα με μαρτυρίες, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 4:30 το απόγευμα της Τρίτης κι ενώ το πούλμαν γεμάτο τουρίστες, κινούνταν στο οδικό δίκτυο Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος στο Λασίθι. Μόλις ο οδηγός αντιλήφθηκε τον πυκνό καπνό, σταμάτησε στην άκρη και με τον πυροσβεστήρα του λεωφορείου προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά πριν αυτή πάρει διαστάσεις.

Συνδρομή στην προσπάθεια του και μέχρι να καταφθάσουν στο σημείο άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ που είχαν στο μεταξύ κληθεί, πρόσφεραν οι επιβάτες αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, ντόπιοι και αλλοδαποί με ό,τι μέσο είχαν πρόχειρο, όπως κλαδιά ακόμη και πετσέτες.

Δείτε βίντεο από αναγνώστη του Cretalive:

Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων που ήταν παρόντες στο περιστατικό, πιθανότατα η φωτιά ξεκίνησε από αναμμένο τσιγάρο που κάποιος διερχόμενος πέταξε στα ξερά χόρτα. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του οδηγού, των τουριστών και των περαστικών οι φλόγες δεν επεκτάθηκαν και η φωτιά σβήστηκε.https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.