Κρήτη : Οι δράσεις του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Ηρακλείου

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Ηρακλείου με σύνθημα την αλληλεγγύη και την προσφορά, πραγματοποιεί και φέτος μία σειρά από στοχευμένες δράσεις.
Στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων το Δίκτυο επισκέφτηκε την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 το Παράρτημα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία, (ΠΑΑΠΑΗΚ) στην Πόμπια Ηρακλείου. Την Πρόεδρο του Δικτύου κ. Σκεύω Μπιζιώτη συνόδευαν οι κυρίες Πέλλα Αλιφιεράκη πρώην Αντιπρόεδρος, Πόπη Καβαλίνη πρώην ταμίας του Δικτύου, η Ελένη Τσαντηράκη μέλος και πρώην Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης η Βάσω Ελευθεριάδου Φραγκιαδάκη μέλος, η Μαίρη Συγγενίδου, μέλος και οι φίλες του Δικτύου κ.κ. Κατερίνα Oρφανάκη, Λιλίκα Γεωργιλαδάκη,
Η Προϊσταμένη του Παραρτήματος ΠΑΑΠΑΗΚ Πόμπιας κ. Ελένη Τσικνάκη υποδέχθηκε τις κυρίες του Δικτύου και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και ενημέρωση για την λειτουργία της δομής, για τον αριθμό των φιλοξενουμένων παιδιών καθώς και για το σκοπό της Δομής, ο οποίος εστιάζεται στην πρόληψη, στην πρώιμη διάγνωση ,στην εκπαίδευση και στην αποκατάσταση παιδιών κι εφήβων (ηλικίας 0-18) που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπτυξιακής και ψυχοκινητικής φύσης, όπως ψυχοκινητικές και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές , σύνδρομα, κινητικές αναπηρίες, μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές λόγου και ομιλίας κι αισθητηριακές διαταραχές.

Στη συνέχεια γεμάτες από συγκίνηση η Πρόεδρος του Δικτύου και τα μέλη παρέδωσαν στην Προϊσταμένη του Παραρτήματος ΠΑΑΠΑΗΚ Πόμπιας το υλικό πρώτης ανάγκης και με ανάμεικτα συναισθήματα αποχώρησαν με την αίσθηση ότι αυτή η δράση, δεν είναι ένα ακόμα κοινωνικό έργο αλλά μία δράση ενδυνάμωσης του κοινωνικού συνόλου στηριζόμενη στις αξίες του ανθρωπισμού, θεμελιώνοντας παράλληλα το ευγενές φαινόμενο της αλληλεγγύης, της δοτικότητας, της αλληλοβοήθειας. Η εν λόγω δράση είναι αφιέρωμα εις μνήμην της Καίτης Κιαγιαδάκη (ιδρυτικό μέλος του Δικτύου) από το Δίκτυο και τις φίλες της.
Η ολοκλήρωση της δράσης έγινε με επίσκεψη στην Μονή Καλυβιανής και προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Καλυβιανής

Ηράκλειο 05 Μαρτίου 2020

Η Γεν. Γραμματέας Η Πρόεδρος

Ολυμπία Κουτουλάκη Παρασκευή (Σκεύω) Μπιζιώτη

Τα σχόλια είναι κλειστά.