Κρήτη:Ορκίστηκαν οι νέοι γιατροί – «Άθλος» των φοιτητών υπό δύσκολες συνθήκες

Η Ιατρική Σχολή ολοκληρώνει αισίως 36 χρόνια προσφοράς στην προπτυχιακή εκπαίδευση

Μια ακόμη τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε προχθές Πέμπτη 29 του μήνα, στις 7:30 μ.μ., στο ανοικτό αμφιθέατρο της σχολής, με τη συμμετοχή 107 αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής.

Στην ορκωμοσία, η οποία οργανώθηκε και τελέστηκε με την παρουσία των αποφοίτων, τηρήθηκαν όλα τα επιβεβλημένα από την πανδημία υγειονομικά πρωτόκολλα. Η τελετή μεταδόθηκε μέσω livestreaming και έτσι είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν οι οικογένειες των πτυχιούχων, αλλά και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στην τελετή παρέστησαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γ. Κοντάκης, ο αντιπρύτανης κ. Γ. Κοσιώρης, η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. κ. Λ. Μπορμπουδάκη, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γ. Χαλκιαδάκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Χ. Βαβουρανάκης, καθώς και μέλη του διδακτικού προσωπικού της Ιατρικής Σχολής. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής κ. Γεώργιος Κοντάκης, ο οποίος συνεχάρη τους αποφοίτους και τους ευχήθηκε «καλό ταξίδι στη γνώση, στη δουλειά και στη ζωή, με αγάπη για τον άνθρωπο και την επιστήμη». Με την ευκαιρία αυτή αναφέρθηκε στη διαδικασία αξιολόγησης της Ιατρικής Σχολής που πρόσφατα την κατέταξε πρώτη μεταξύ των Ιατρικών Σχολών της χώρας. Επεσήμανε επίσης τις προσπάθειες της νέας διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη δημιουργία δικτύου αποφοίτων και κάλεσε τους νέους πτυχιούχους να συμμετάσχουν με κάθε τρόπο σ’ αυτό.

Ο κοσμήτορας της Σχολής, καθηγητής Γεώργιος Εμμ. Κοχιαδάκης, αφού συνεχάρη τους νέους πτυχιούχους για την επιτυχία τους, τους παρότρυνε να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους στην επιστήμη και τον άνθρωπο «με ήθος, ανθρωπιά και αγάπη». Οι αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι σπουδές των τελευταίων ετών, όπως επισήμανε, καθιστούν την επιτυχία τους ακόμη μεγαλύτερη. Χαρακτήρισε, δε, τη διαδικτυακή εκπαίδευση στις συνθήκες της πανδημίας ως μια ακόμη ευκαιρία για συνέχιση της άρτιας εκπαίδευσης, της ιατρικής έρευνας και καινοτομίας, και της εκπαίδευσης σε διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνολογίες.

Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Χάρης Βαβουρανάκης, καλωσόρισε τους απόφοιτους «στη μεγάλη επαγγελματική ιατρική οικογένεια» και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στον επαγγελματικό τους βίο. Στη συνέχεια εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου ακολούθησε η καθιερωμένη για 17η συνεχή χρονιά απονομή του Βραβείου Αριστείας στον πρώτο σε βαθμολογία από τους αποφοίτους της Ιατρικής Σχολής, κ. Βύρωνα Μαληκίδη του Σωκράτη.

Με την προχθεσινή τελετή ορκωμοσίας, η Ιατρική Σχολή ολοκληρώνει αισίως 36 χρόνια προσφοράς στην προπτυχιακή εκπαίδευση, καταγράφοντας 2.540 αποφοίτους, καθώς και 902 ενεργούς φοιτητές στο ενεργητικό της. Η πραγματοποίηση της τελετής των αποφοίτων με φυσική παρουσία σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της πανδημίας και την άρση των υγειονομικών περιορισμών.https://www.neakriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.