Κρήτη : Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης του Ευρωπαϊκού έργου CLEAN

Ημερομηνία:

Το έργο CLEAN «Τεχνολογίες και ανοικτή καινοτομία για Περιφέρειες Χαμηλού Άνθρα-κα» -στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης- πλησιάζει στο τέλος της 1ης φάσης υλοποίησης του. Το έργο κύριο στόχο είχε την ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών για πιο έξυπνες και ενεργειακά πιο αποδοτικές Περιφέρειες ώστε να αυξήσει την ενερ-γειακή αποδοτικότητα και να βελτιώσει τις πολιτικές χαμηλού άνθρακα.

Η Περιφέρεια Κρήτης έχοντας ολοκληρώσει το τοπικό Σχέδιο Δράσης διοργάνωσε την 6η και τελευταία συνάντηση τοπικών φορών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέ-μπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, παρουσία του Δημάρχου Οροπεδίου, κ. Γιάννη Στεφανάκη, όπου παρουσιάστηκαν οι πρακτικές που επιλέχθηκαν και που μπορούν να προσαρμοστούν στις συνθήκες της Κρήτης ώστε να αποτελέσουν προτάσεις για τη βελτίωση της περι-φερειακής πολιτικής για τη μείωση των εκπομπών CO2.

Έπειτα από επιστάμενη μελέτη και λεπτομερή ανάλυση των γεωγραφικών αλλά και κοι-νωνικοοικονομικών, περιβαλλοντολογικών και ενεργειακών συνθηκών που επικρατούν στην Περιφέρεια της Κρήτης κρίθηκε σκόπιμο να εξεταστεί η περίπτωση αγροτικής πε-ριοχής του νησιού και όχι αστικό ή ημιαστικό κέντρο. Η περιοχή του Οροπεδίου Λασιθί-ου κρίθηκε η πλέον κατάλληλη. Στόχος είναι να ενισχυθεί η προσπάθεια μετεξέλιξης μιας ορεινής αγροτικής περιοχής της Κρήτης σε μια περιοχή χαμηλών εκπομπών διο-ξειδίου του άνθρακα, αναπτύσσοντας έξυπνες ενεργειακές λύσεις σε κτίρια, οδικό δί-κτυο και δημόσιες υποδομές. Η δράση αυτή, στοχεύει να αποτελέσει πιλοτική δράση η οποία στη συνέχεια θα υιοθετηθεί και σε άλλες αγροτικές περιοχές της Κρήτης με πα-ρόμοια χαρακτηριστικά και με παρόμοιες γεωμορφολογικές και κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και ενεργειακές ανάγκες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Φόδελε...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, λίγο πριν από τον κόμβο του...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη την Πέμπτη 17...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου,...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Φόδελε...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, λίγο πριν από τον κόμβο του...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη την Πέμπτη 17...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς να αναλαμβάνουμε εμείς τα μαθήματά του

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...

Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Προσωπικός...

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο σενάριο;

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...