Κρήτη : Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης του Ευρωπαϊκού έργου CLEAN

Ημερομηνία:

Το έργο CLEAN «Τεχνολογίες και ανοικτή καινοτομία για Περιφέρειες Χαμηλού Άνθρα-κα» -στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης- πλησιάζει στο τέλος της 1ης φάσης υλοποίησης του. Το έργο κύριο στόχο είχε την ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών για πιο έξυπνες και ενεργειακά πιο αποδοτικές Περιφέρειες ώστε να αυξήσει την ενερ-γειακή αποδοτικότητα και να βελτιώσει τις πολιτικές χαμηλού άνθρακα.

Η Περιφέρεια Κρήτης έχοντας ολοκληρώσει το τοπικό Σχέδιο Δράσης διοργάνωσε την 6η και τελευταία συνάντηση τοπικών φορών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέ-μπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, παρουσία του Δημάρχου Οροπεδίου, κ. Γιάννη Στεφανάκη, όπου παρουσιάστηκαν οι πρακτικές που επιλέχθηκαν και που μπορούν να προσαρμοστούν στις συνθήκες της Κρήτης ώστε να αποτελέσουν προτάσεις για τη βελτίωση της περι-φερειακής πολιτικής για τη μείωση των εκπομπών CO2.

Έπειτα από επιστάμενη μελέτη και λεπτομερή ανάλυση των γεωγραφικών αλλά και κοι-νωνικοοικονομικών, περιβαλλοντολογικών και ενεργειακών συνθηκών που επικρατούν στην Περιφέρεια της Κρήτης κρίθηκε σκόπιμο να εξεταστεί η περίπτωση αγροτικής πε-ριοχής του νησιού και όχι αστικό ή ημιαστικό κέντρο. Η περιοχή του Οροπεδίου Λασιθί-ου κρίθηκε η πλέον κατάλληλη. Στόχος είναι να ενισχυθεί η προσπάθεια μετεξέλιξης μιας ορεινής αγροτικής περιοχής της Κρήτης σε μια περιοχή χαμηλών εκπομπών διο-ξειδίου του άνθρακα, αναπτύσσοντας έξυπνες ενεργειακές λύσεις σε κτίρια, οδικό δί-κτυο και δημόσιες υποδομές. Η δράση αυτή, στοχεύει να αποτελέσει πιλοτική δράση η οποία στη συνέχεια θα υιοθετηθεί και σε άλλες αγροτικές περιοχές της Κρήτης με πα-ρόμοια χαρακτηριστικά και με παρόμοιες γεωμορφολογικές και κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και ενεργειακές ανάγκες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

“Κουβάρι” χιλιάδες περιουσίες στην Κρήτη

Μύλος… με Κτηματολόγιο και δασικούς χάρτες που “μπερδεύουν” ιδιοκτησίες...

Το φθινόπωρο η αυτοβιογραφία της Ντόρας Μπακογιάννη...

Τι ανέφερε η Βουλευτής ΝΔ Χανίων στο ΕΤ –...

“Κουβάρι” χιλιάδες περιουσίες στην Κρήτη

Μύλος… με Κτηματολόγιο και δασικούς χάρτες που “μπερδεύουν” ιδιοκτησίες...

Το φθινόπωρο η αυτοβιογραφία της Ντόρας Μπακογιάννη...

Τι ανέφερε η Βουλευτής ΝΔ Χανίων στο ΕΤ –...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

“Κουβάρι” χιλιάδες περιουσίες στην Κρήτη

Μύλος… με Κτηματολόγιο και δασικούς χάρτες που “μπερδεύουν” ιδιοκτησίες...

Ενοίκια: Ποιοι δικαιούνται τριπλή επιστροφή

Πως και ποιοι θα ωφεληθούν από τη ρύθμιση που...

Γιατί ο χανταϊός δεν είναι μια νέα Covid

Ξύπνησαν μνήμες κορωνοϊού, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι...

ΟΠΕΚΑ: Ολοκλήρωση του Β’ Κύκλου Αιτήσεων Α21- Επίδομα Παιδιού 2026

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί πάλι στις 29/05/2026. Με επιτυχία...