Κρήτη : Πώς αντιμετωπίζεται ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη

Από το αεροδρόμιο ως το νοσοκομείο η άσκηση προσομοίωσης

Με τον κορωνοϊό να “χτυπά” ήδη την “πόρτα” και στη χώρα μας, είναι σε εξέλιξη στο Ηράκλειο, η άσκηση προσομοίωσης για την αντιμετώπιση ύποπτων κρουσμάτων.

Η άσκηση ξεκίνησε στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα, υπό την επίβλεψη του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Λένας Μπορμπουδάκη, του υπεύθυνου Σχεδιασμού Επιχειρησιακών Ασκήσεων Υγείας της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) Νίκου Μίχου, κλιμακίου του ΕΟΔΥ και στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης.

Το σενάριο

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σενάριο της άσκησης, στο αεροσκάφος αεροπορικής εταιρείας που πραγματοποιεί πτήση από το εξωτερικό προς το Ηράκλειο Κρήτης (με εκτιμώμενη ώρα άφιξης στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» στις 16:15), δύο επιβάτες έχουν παρουσιάσει πιθανά συμπτώματα κορωνοϊού Covid-19 (βήχα, πυρετό, δύσπνοια), ενώ έχουν ενημερώσει το πλήρωμα του αεροσκάφους πως πρόσφατα είχαν επιστρέψει από επαγγελματικό ταξίδι σε επαρχία της Κίνας.

Άμεσα ενεργοποιούνται όλοι οι προβλεπόμενοι μηχανισμοί υποδοχής, διακομιδής και αντιμετώπισης των ύποπτων περιστατικών κορωνοϊού Covid-19, με συνεργασία των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (7η ΥΠΕ), του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) και του (ορισμένου νοσοκομείου αναφοράς) δηλαδή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου και διακομίσθηκαν τα ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού.Πληροφορίες cretalive.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.