Κρήτη:Πρόγραμμα συνεργασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με Πολιτική Άμυνα και Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου

Ημερομηνία:

Υπεγράφη από τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Κρήτης, κ. Μαρία Κοζυράκη, τη Διοικήτρια της Πολιτικής Άμυνας Κύπρου, κ. Μαρία Παπά και, τον αναπληρωτή Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου κ. Πολύβιο Χατζηβασιλείου, η συμφωνία εταιρικής σχέσης για την υλοποίηση του έργου «Κοινή Στρατηγική για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κινδύνων που προκαλούνται από πλημμύρες και άλλες μεγάλες καταστροφές λόγω κλιματικών αλλαγών (ΠΛΗΜΜΥΡΙΣ)».

Η δράση χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020», έχει διάρκεια δύο (2) ετών και προϋπολογισμό, για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ύψους 260.000 €. Εκ μέρους της Ελλάδας, την υλοποίηση του Προγράμματος έχει αναλάβει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης σε συνεργασία και συμμετοχή με επιλεγμένα επιχειρησιακά τμήματα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης.

Προτεραιότητα του Προγράμματος είναι η αντιμετώπιση καταστροφών μέσω της ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης ειδικών κινδύνων. Θα υλοποιηθούν δράσεις βελτίωσης της επιχειρησιακής συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων, σε περιπτώσεις φυσικών, τεχνολογικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Έμφαση θα δοθεί στην αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, μέσω της ενίσχυσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας φορέων που επεμβαίνουν σε περιπτώσεις περιβαλλοντικής και πολιτικής προστασίας. Ειδικότερα, θα υλοποιηθεί ένα κοινό σύστημα, κοινή μεθοδολογία, για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

Μέσω του Προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν:
• η προμήθεια ειδικών οχημάτων διάσωσης / παρέμβασης / υποστήριξης και κατάλληλου εξοπλισμού πρόληψης και διαχείρισης φυσικών καταστροφών (αντλίες) και,
• η προετοιμασία και εφαρμογή κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων ομάδων στόχου, σε θέματα συντονισμού, οργάνωσης, διαχείρισης ρίσκου σε περιπτώσεις σοβαρών επεισοδίων από μεγάλες καταστροφές (επιχειρησιακή ετοιμότητα).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ασθενείς σε κίνδυνο: Η παγίδα της “αιώνιας...

Τι λένε στην «Π» η καθηγήτρια Αιματολογίας Ε. Παπαδάκη...

Κρήτη: Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος το Σάββατο 12...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου,...

Ασθενείς σε κίνδυνο: Η παγίδα της “αιώνιας...

Τι λένε στην «Π» η καθηγήτρια Αιματολογίας Ε. Παπαδάκη...

Κρήτη: Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος το Σάββατο 12...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου,...

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2027

Πρώτο μάθημα, με το οποίο θα κάνουν «πρεμιέρα» οι...