Κρήτη:Πρόταση – Επερώτηση μου προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης από τον Χρονάκη Νικόλαο

Περιφερειάρχη Κρήτης
κ. Αρναουτάκη Σταύρο

Θέμα : ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ.

Στο τμήμα του Περιφερειακού οδικού δικτύου, από τα φανάρια της Καλλιθέας Ηρακλείου μέχρι και την διασταύρωση των Αρχανών στον ημικόμβο, η πυκνότητα κυκλοφορίας είναι πολύ μεγάλη, το συγκριμένο Οδικό τμήμα είναι μια είσοδος – έξοδος της πόλεως του Ηρακλείου των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της πόλεως του Ηρακλείου και των Δήμων Αρχανών – Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδας, Βιάννου και άλλων όμορων δήμων, οπότε ενέχει μεγάλο κίνδυνο για ατυχήματα ατόμων που μετακινούνται με δίκυκλα αλλά και με Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα.

Πρόσφατα δε στο τμήμα αυτό θρηνήσαμε πάλι ανθρώπινες ζωές.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

Δεδομένης της αυξανομένης κίνησης του συγκεκριμένου οδικού τμήματος δημιουργούνται αυξανόμενοι κίνδυνοι για ατυχήματα των κατοίκων των περιοχών που ανέφερα παραπάνω αλλά και πολλών επισκεπτών που έρχονται στο νησί μας και κατευθύνονται νότια του Νομού μας, αλλά και στα πλαίσια της αναβάθμισης του Περιφερειακού οδικού δικτύου του Νομού μας και της Κρήτης.

Είναι επιτακτική ανάγκη να τοποθετηθεί διαχωριστικό στηθαίο λόγο ότι είναι μια είσοδος – έξοδος της πόλεως του Ηρακλείου των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της πόλεως του Ηρακλείου και των Δήμων Αρχανών – Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδας, Βιάννου και άλλων όμορων δήμων. Η πρακτική έχει δείξει ότι όπου υπάρχει διαχωριστικό στηθαίο μηδενίζει σχεδόν τις θανατηφόρες συγκρούσεις

Προτίθεται η Περιφέρεια Κρήτης να προβεί άμεσα σε μελέτη και στην συνέχεια την τοποθέτηση διαχωριστικού στηθαίου συνεχίζοντας το στηθαίο της ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ έως την ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΝΩΝ στον ημικόμβο ?

ΧΡΟΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ “

Τα σχόλια είναι κλειστά.