Κρήτη : Σεισμική δόνηση και πάλι σήμερα στην Κρήτη

Ακολούθησαν άλλοι δύο ασθενέστεροι σεισμοί στην ίδια περιοχή

Ισχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1:50 τα ξημερώματα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή νότια της της Άρβης. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 99 χλμ. νότια – νοτιοανατολικά της Άρβης και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 28,9 χιλιόμετρα.Οι σεισμογράφοι του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου κατέγραψαν την ίδια δόνηση ισχυρότερη, και πιο συγκεκριμένα 5,3 Ρίχτερ με το επίκεντρο να τοποθετείται στη θαλάσσια περιοχή και σε απόσταση 105 χιλιομέτρων από τον Πύργο.Δύο ακόμη ασθενέστεροι σεισμοί

Περίπου μία ώρα αργότερα, και πιο συγκεκριμένα στις 2:03 τα ξημερώματα καταγράφηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο μία ακόμη δόνηση μεγέθους 3,3 Ρίχτερ στην ίδια θαλάσσια περιοχή με το επίκεντρο να εντοπίζεται σε απόσταση 93 χιλιομέτρων νότια της Άρβης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.Στις 2:21 τα ξημερώματα ένας ακόμη σεισμός, μεγέθους 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στη θάλασσα σε απόσταση 66 χιλιομέτρων νότια του Τυμπακίου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, είχε επισημάνει πριν από λίγες ημέρες ότι η έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται νότια της Κρήτης σχετίζεται με τον μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην ίδια θαλάσσια περιοχή στις 2 Μαΐου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.