Κρήτη: Σημαντικά ύψη βροχής την Παρασκευή

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (χάρτης)

Κρήτη: Σημαντικά ύψη βροχής την Παρασκευή

Σημαντικές βροχές αναμένονται στην Κρήτη αύριο, Παρασκευή (09/05) και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (11/05), σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει το προβλεπόμενο ύψος βροχής μέχρι το πρωί του Σαββάτου. Τα συνολικά ύψη βροχής ξεπερνούν τοπικά τα 70 – 90 χιλιοστά. Περισσότερο αναμένεται να επηρεαστούν τα βόρεια τμήματα του νησιού, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Κρήτη: Σημαντικά ύψη βροχής την Παρασκευή – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (χάρτης)

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η αλλαγή του καιρού που σημειώνεται στη χώρα, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές σήμερα και την Παρασκευή, οφείλεται στην ανατολική κίνηση μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στη μέση τροπόσφαιρα από την Κεντρική Μεσόγειο προς τη Νότια Ελλάδα.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου θα είναι:

– Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 10/05 στα βόρεια τμήματα της Κρήτης είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές.

– Η πτώση της θερμοκρασίας έως 8 – 9 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα της Τετάρτης 08/05.

– Η μεταφορά Σαχαριανής σκόνης κυρίως στη μέση τροπόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθούν λασποβροχές σε πολλές περιοχές όπως διακρίνεται και στην παρακάτω ομάδα χαρτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης κοντά στην επιφάνεια δεν θα είναι υψηλές.

– Η ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

– Η πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις στο Νότιο Αιγαίο.ertnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.