Κρήτη:Στα Αστερούσια-Κόφινας ο Πεζοπορικός Σύλλογος ΄΄Δρόμοι Ζωής΄΄

ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ – Αστερούσια – Κόφινας

Θέμα: Αστερούσια – Κόφινας

Αν και δεν διεκδικεί θέση ανάμεσα στα γνωστά και πρωτοκλασάτα βουνά της Πατρίδας μας, δεν πρωτοστατεί στους τουριστικούς χάρτες, ούτε είναι σημείο συνάντησης της διεθνούς (πεζοπορικής, ορειβατικής, φυσιολατρικής ίσως και πολιτικής) ελίτ, είναι όμως, αναμφίβολα από τα ωραιότερα και ίσως πιο αντιπροσωπευτικά βουνά της Κρήτης.

Συγκαταλέγεται στα αποθέματα βιόσφαιρας και είναι ενταγμένο στο δίκτυο Mab/UNESCO. Βουνό του οποίου η κορυφή μοιάζει με ανάποδο κοφίνι και μας δίνει ανεμπόδιστη και εκπληκτική θέα σε όλο το νότο της Κρήτης. Η ομορφιά και η ενέργεια του χώρου, δεν πέρασε απαρατήρητη από τους Μινωϊτες, οι οποίοι έφτιαξαν εκεί ιερό κορυφής.

Στην κορυφογραμμή των Αστερουσίων λοιπόν θα πεζοπορήσουμε με τους Δρόμους Ζωής, από τα Καπετανιανά προς Κόφινα (την κορυφή) και εν συνεχεία θα κατηφορήσουμε προς Στέρνες, έχοντας απολαύσει από το υπέροχο φυσικό μπαλκόνι τις εσχατιές του νότου και αφού θα έχουμε γευθεί από φίλους της περιοχής, κέρασμα στα ριζά της κορυφής και στο γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας της Κεράς, με την ανεμπόδιστη θέα.

Πορεία σε χωματόδρομο και μονοπάτι.

Το μοναδικό ανηφορικό τμήμα της διαδρομής, το κομμάτι της κορυφής (150μ απόσταση) αντενδείκνυται για όσους έχουν υψοφοβία (και φυσικά μπορεί να παραλειφθεί – θα αξιολογηθεί και από τον αρχηγό της πορείας).

Ώρες πορείας 5:30 ΒΔ 1

Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 08:00, Ημέρα Κυριακή 18/02/2024.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ στα : 2816007430 & 6947504650.

Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-14:00 & 18:00-21:00.

Η κράτηση σας οριστικοποιείται με την εξόφληση της συμμετοχής σας.

Θυμίζουμε ότι ακυρώσεις θέσεων γίνονται μέχρι Σάββατο μεσημέρι. Σε περίπτωση μη εμφάνισης, το δηλωμένο μέλος είναι υπόχρεο στην καταβολή της συμμετοχής του.

Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες μας από το site μας www.dromoizois.gr ή/και κάνοντας Like στην σελίδα μας στο Facebook : https://www.facebook.com/dromoizoiscrete/ και ακολουθώντας μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής. Κouklinos Tours.

Τα σχόλια είναι κλειστά.