Κρήτη: Στη διάσημη ισραηλινή συγγραφέα ανήκει η σορός στα ανοιχτά των Γουρνιών

Ημερομηνία:

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις συνθήκες θανάτου της Μικέλ Πέλεκ – Η 65χρονη βρέθηκε να επιπλέει με τα ρούχα και τα παπούτσια της – Σπιθαμή προς σπιθαμή οι έρευνες στην ακτογραμμή του κόλπου Μιραμπέλου από Καβούσι μέχρι Ίστρον

Δραματικός ήταν ο επίλογος που γράφτηκε στην ιστορία της ζωής της διάσημης ισραηλινής συγγραφέα, Μικέλ Πέλεκ, καθώς, όπως έγινε γνωστό, το πτώμα που βρέθηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του αρχαιολογικού χώρου των Γουρνιών, κοντά στο Μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης, το μεσημέρι της Τρίτης, ανήκει στην 65χρονη.

Η άτυχη γυναίκα αγνοείτο από την περασμένη Τετάρτη, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο Καβούσι, γραφικό χωριό μεταξύ Παχειάς Άμμου και Σητείας, όπου διέμενε για αρκετούς μήνες κάθε χρόνο, με τη σορό της να εντοπίζεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά, από ιδιώτη, κάτοικο της περιοχής, ο οποίος είχε πάει στο σημείο για να ταΐσει κάποια αδέσποτα σκυλιά. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι λιμενικές αρχές, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο.

Η ταυτότητα του πτώματος επιβεβαιώθηκε, όπως γράφει το neakriti.gr και διαπιστώθηκε πως πρόκειται για τη Μικέλ Πελέκ, με τον ανιψιό της να αναγνωρίζει τη σορό της, βάζοντας οριστικό τέλος, με τον χειρότερο τρόπο, στην αγωνία των τελευταίων ημερών.

Η επιχείρηση εντοπισμού της υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες που έχουν οργανωθεί στην περιοχή, με τη συμμετοχή της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, εθελοντικών ομάδων από την Κρήτη και το Ισραήλ, καθώς και δεκάδων κατοίκων, που σάρωσαν την ξηρά και τη θάλασσα με κάθε διαθέσιμο μέσο, από drones και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους μέχρι ελικόπτερο και πλωτά σκάφη.

Το μυστήριο με τις συνθήκες θανάτου
Η νεκροψία – νεκροτομή που θα ακολουθήσει αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου, καθώς πληροφορίες από τοπικές ιστοσελίδες αναφέρουν πως η σορός της συγγραφέα εντοπίστηκε με τα ρούχα και τα παπούτσια, πράγμα που σημαίνει ότι η Μικέλ Πέλεκ δεν ήταν λουόμενη και δε βρήκε απαραίτητα τον θάνατο από πνιγμό. Το ενδεχόμενο αυτό θα μπορούσε να εξεταστεί αν η συγγραφέας φορούσε μαγιό, ωστόσο το ότι εντοπίστηκε με το παντελόνι και τα παπούτσια της εντείνει το μυστήριο σχετικά με τις συνθήκες θανάτου.

Έτσι, με ενδιαφέρον αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση, που θα καταδείξει αν στους πνεύμονες της Ισραηλινής υπήρχε νερό ή αν το σώμα της είχε προθανάτια ή μεταθανάτια χτυπήματα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι έρευνες των αρχών θα επιμείνουν στην ακτογραμμή του κόλπου των Γουρνιών και μάλιστα σε μεγάλη ακτίνα, προκειμένου να αναζητηθούν τα προσωπικά της αντικείμενα, όπως π.χ. η τσάντα της, αλλά και σε ποια σημεία της περιοχής είχε παραμείνει η ίδια, πριν βρεθεί το άψυχο σώμα της στη θάλασσα.

Η 66χρονη Μικέλ Πέλεκ, ιδιαίτερη γνωστή και δημοφιλής συγγραφέας στη χώρα της, διέμενε κάποιους μήνες, σε ετήσια βάση, στο Καβούσι της Ιεράπετρας. Τα ίχνη της χάθηκαν από την περιοχή την περασμένη Τετάρτη και οι αρχές ενημερώθηκαν από μια Ελβετίδα φίλη της το περασμένο Σάββατο

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης:Οδηγίες για την Πρόβα του...

Υπενθυμίζουμε, στους ενδιαφερόμενους συμπολίτες και τις ενδιαφερόμενες συμπολίτισσες, ότι...

Ρέθυμνο:Διακρατική συνάντηση για το έργο SCHOOLHOODS στη...

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου SCHOOLHOODS του ευρωπαϊκού προγράμματος...

Δήμος Ρεθύμνης:Οδηγίες για την Πρόβα του...

Υπενθυμίζουμε, στους ενδιαφερόμενους συμπολίτες και τις ενδιαφερόμενες συμπολίτισσες, ότι...

Ρέθυμνο:Διακρατική συνάντηση για το έργο SCHOOLHOODS στη...

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου SCHOOLHOODS του ευρωπαϊκού προγράμματος...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ρεθύμνης:Οδηγίες για την Πρόβα του Λεωνίδα Καβάκου στο Ωδείο της Παλιάς Πόλης

Υπενθυμίζουμε, στους ενδιαφερόμενους συμπολίτες και τις ενδιαφερόμενες συμπολίτισσες, ότι...

Ο Δήμος Ρεθύμνης στην 2ημερη συνάντηση με θέμα: «Εναλλακτικός Τουρισμός και ΑμεΑ σε Ορεινές Περιοχές»

Ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετείχε στο Τοπικό Εργαστήριο «Εναλλακτικός Τουρισμός...