Κρήτη:Στη Μελβούρνη συνεχίζονται από τους Κρητικούς Φορείς οι επετειακές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης.

Ημερομηνία:

Οικονομική βοήθεια για τις αθλητικές ακαδημίες του Αρκαλοχωρίου που επλήγησαν από το σεισμό από τους Κρητικούς της Μελβούρνης.

Στο Κρητικό χωριό στη Μελβούρνη που λειτουργεί από την Παγκρητική Ένωση Μελβούρνης συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου οι επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 81 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης.

Την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών κ. Γιάννης Νικολακάκης, ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, ο Πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτώριας κ. Μιλτιάδης Σταματάκος και ο Πρόεδρος Παγκρητικής Ένωσης Μελβούρνης κ. Μανώλης Στρατάκης. Στις εκδηλώσεις συμμετέχει και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων η Παγκρητική Ένωση Μελβούρνης παρέδωσε επιταγή 12.729,45€ , ποσό που συγκεντρώθηκε από τους Κρητικούς της Μελβούρνης και θα διατεθεί στις Αθλητικές Ακαδημίες Αρκαλοχωρίου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπούν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, η Γεωργία Μηλάκη, Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου , οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Δανδουλάκης και Μανουσάκης Νίκος. Στην αποστολή συμμετέχει και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Διευθυντής του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και η παραγωγός Κατερίνα Μπικάκη.

Την Τρίτη 17 Μαΐου η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης έγινε δεκτή από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο στην έδρα της Αρχιεπισκοπής. Στη διάρκεια της σεμνής τελετής ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας απένειμε σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου τον «Χρυσούν Σταυρόν του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα» στη Μαρία Λιονή, στον Κώστα Φασουλάκη και στο Μενέλαο Μποκέα για την προσφορά τους στην Ορθοδοξία, τον πολιτισμό και την τοπική κοινωνία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:«Ημέρες Χαράς 2026» από την ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε....

«Ημέρες Χαράς 2026» από την ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. Στο Πάρκο Γεωργιάδη...

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση από την Ομάδα του Συντονιστικού κατά...

Η ομάδα του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ. Σημειώσεις γύρω...

Ηράκλειο:«Ημέρες Χαράς 2026» από την ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε....

«Ημέρες Χαράς 2026» από την ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. Στο Πάρκο Γεωργιάδη...

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση από την Ομάδα του Συντονιστικού κατά...

Η ομάδα του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ. Σημειώσεις γύρω...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μισθοί: Δύο στους τρείς μισθωτούς λαμβάνουν πάνω από 1.000 ευρώ

Τι καταγράφει η έκθεση Εργάνη για το 2025 και...

Εορτολόγιο 3 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση από την Ομάδα του Συντονιστικού κατά των ΒΑΠΕ για το φετινό κυνήγι θησαυρού

Η ομάδα του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ. Σημειώσεις γύρω...