Κρήτη: Στην τελική ευθεία για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

Ημερομηνία:

Από 1 Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου θα ισχύσει για φέτος η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη, μετά από ανακοίνωση της Περιφεριακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης.

Όλο αυτό το διάστημα, θα απαγορεύεται η καύση και η χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, που βρίσκονται σε βραχώδεις και πετρώδεις περιοχές, σε πεδινά και ανώμαλα εδάφη και λόφους της Κρήτης. Όποιος εντοπιστεί να βάζει φωτιά, λέει η Πυροσβεστική, θα βρεθεί αντιμέτωπος με αυτόφωρη σύλληψη και τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Την αγωνία του ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη, εξέφρασε πρόσφατα μιλώντας στο ekriti.gr ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Αρχιπύραρχος Νίκος Λαγουδάκης.

Ένα μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, αναμένεται να φτάσουν στην Κρήτη και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα Kamov, τα οποία θα σταθμεύουν στο Ηράκλειο και στα Χανιά, προκειμένου να καλύπτουν από αέρος το νησί.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παγκρήτια κινητοποίηση στο Ρέθυμνο την Παρασκευή για...

Σε νέα φάση περνούν οι παρεμβάσεις των επιστημονικών και...

Τρεις Εκκλησίες: Στη φυλακή ο 20χρονος φαντάρος...

Μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος/ελεύθερος ο φίλος...

Παγκρήτια κινητοποίηση στο Ρέθυμνο την Παρασκευή για...

Σε νέα φάση περνούν οι παρεμβάσεις των επιστημονικών και...

Τρεις Εκκλησίες: Στη φυλακή ο 20χρονος φαντάρος...

Μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος/ελεύθερος ο φίλος...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίδομα 300 ευρώ: Οικονομική ενίσχυση για 1,7 εκατ. πολίτες – Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει αύξηση του επιδόματος των 300...

Γαλλία: Εγκρίθηκε το δικαίωμα στην ευθανασία

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες από την...

Covid-19: Τα πρώτα «αποτυπώματα» της πανδημίας στον εγκέφαλο των παιδιών του lockdown

Το 2020 ολόκληρος ο κόσμος ανησυχούσε για τις επιπτώσεις...