Κρήτη:Στο ΔΣ της ΚΕΔΕ ο Γιάννης Κουράκης για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Ημερομηνία:

Η ΠΕΔ Κρήτης στηρίζει εμπράκτως τους πυρόπληκτους δήμους
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 10 Αυγούστου, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν μια πρώτη αποτίμηση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών και οι πρωτοβουλίες της Αυτοδιοίκησης σχετικά με τη δημιουργία μιας νέας συμμαχίας ευθύνης για την άμεση και έμπρακτη στήριξη των πυρόπληκτων Δήμων.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας και της ασφάλειας τα οποία και θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας και τόνισε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα ο διάλογος θα πρέπει να επικεντρωθεί σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πρωτοβουλιών, δράσεων και προτάσεων για τα θέματα αυτά.

Επεσήμανε δε, ότι απαιτείται άμεσα σχεδιασμός δράσεων σε όλα τα επίπεδα για να μειωθούν οι επιπτώσεις σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο στις περιοχές που επλήγησαν.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των πολιτών και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης, στις τοπικές κοινωνίες και τους ΟΤΑ των περιοχών που δοκιμάζονται, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Κουράκης οι Κρητικοί είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να στηρίξουν τις πυρόπληκτες περιοχές με διάφορα μέσα και δράσεις.
Κλείνοντας ο κ. Κουράκης ευχαρίστησε όλους και όλες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εργασίες κλαδέματος σε περιοχές του Δήμου Χανίων:...

Από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Χανίων...

Δήμος Χερσονήσου:Υπογραφή σύμβασης για τη λειτουργία και...

Στην υπογραφή σύμβασης για τη λειτουργία και συντήρηση των...

Εργασίες κλαδέματος σε περιοχές του Δήμου Χανίων:...

Από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Χανίων...

Δήμος Χερσονήσου:Υπογραφή σύμβασης για τη λειτουργία και...

Στην υπογραφή σύμβασης για τη λειτουργία και συντήρηση των...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εργασίες κλαδέματος σε περιοχές του Δήμου Χανίων: Αύριο, Τετάρτη 15 Απριλίου

Από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Χανίων...

Πρόγραμμα «Rethymno Zero Waste Home»

Ο Δήμος Ρεθύμνης εφαρμόζει τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών...

Απολογισμός τροχονομικών ελέγχων κατά το 4ημερο του Πάσχα στην Περιφέρεια της Κρήτης

Διενεργήθηκαν (3.431) έλεγχοι σε οχήματα και βεβαιώθηκαν (1.081) παραβάσεις Εντατικοί...