Η Κρήτη στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023»

Η παρουσία της Κρήτης στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους αγώνες «Ηράκλειο 2023» δεν περιορίζεται στο γεγονός ότι φιλοξενούνται στις Εθνικές Παράκτιες Εγκαταστάσεις Karteros Beach Sports Center.
Με τις αθλητικές διακρίσεις που έχει τα τελευταία χρόνια το νησί θα ήταν έκπληξη να μην έχει εκπροσώπους σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση όπου συμμετέχουν 768 αθλητές από 26 χώρες.
Η εκπροσώπηση έρχεται από τα Χανιά στα αθλήματα του ωκεάνιου καγιάκ και της τεχνικής κολύμβησης που καλλιεργούνται με επιτυχία από το Ναυτικό Όμιλο Χανίων.

Οι αθλητές Νίκος Διακάκης, Ευτυχία Αλεξανδράκη και Μαρινίκη Κουκλινού θα πάρουν μέρος στο ωκεάνιο καγιάκ μαζί με τον προπονητή τους Μανώλη Αγγελάκη, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του ομοσπονδιακού.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας αλλά και όλης της Κρήτης η συμμετοχή μας σε αυτούς τους αγώνες. Όλοι οι αθλητές θα επιδιώξουν να κάνουν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση σε ένα φυσικό περιβάλλον που έχει ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες» μας λέει ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Αγγελάκης και τονίζει:

«Είναι σημαντικό για την Κρήτη που γίνονται εδώ οι Αγώνες και η προσπάθεια για να έρχονται διοργανώσεις στο νησί πρέπει να συνεχιστεί».

Ξεχωριστή είναι η παρουσία της Γεωργίας Περάκη στο αγώνισμα της τεχνικής κολύμβησης. Μετά τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων νεανίδων που διεξήχθη στο Κάιρο της Αιγύπτου και το πανευρωπαϊκό ανδρών γυναικών που φιλοξενήθηκε στο Γκόντολο της Ουγγαρίας, η πρωταθλήτρια τεχνικής κολύμβησης του ΝΟΧ θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε μία τρίτη κατά σειρά διεθνή διοργάνωση.
Η 17χρονη πρωταθλήτρια πήρε το βάπτισμα του πυρός την προηγούμενη σεζόν, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στο Πόζναν της Πολωνίας, έχοντας απολογισμό ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια ενώ κατέκτησε δύο 4ες θέσεις.
Στο παγκόσμιο του Καΐρου ήρθε 2η στα 50 μ. διπλά πέδιλα νεανίδων και 3η στα 100μ. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών τεχνικής κολύμβησης που έγινε στη Θεσσαλονίκη το αστέρι της Γεωργίας Περάκη «έλαμψε» για μια ακόμα φορά χάρη στην εντυπωσιακή ομολογουμένως επίδοση που σημείωσε στο αγώνισμα των 100 μ. διπλά πέδιλα με χρόνο 48.76.
Πρόκειται για τον καλύτερο χρόνο φέτος στον κόσμο στην κατηγορία νεανίδων, ενώ παράλληλα είναι η 3η καλύτερη αυτή τη χρονιά στην Ευρώπη και 5η στον κόσμο σε όλες τις κατηγορίες!
«Η Περάκη είναι μια από τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου στο μπίφιν (σ.σ διπλά πέδιλα). Θα αγωνιστεί στους αγώνες αυτούς Πέμπτη και Παρασκευή στο κολυμβητήριο Ηρακλείου και το Σάββατο στη θάλασσα. Πιστεύω ότι θα πάρει μια πολύ καλή θέση» μας είπε ο προπονητής της Ηλίας Καλαμαρίδης, που είναι competition manager για το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης στους Μεσογειακούς Πάρακτιους Αγώνες «Ηράκλειο2023».
Στη διοργάνωση συμμετέχουν ακόμα Κρήτες κριτές και διαιτητές, πιστοποιώντας την αθλητική παράδοση του νησιού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.