Κρήτη:Συγκρότηση και Λειτουργία Εξεταστικού Κέντρου Ειδικών Μαθημάτων στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Επιστολή για τη Συγκρότηση και Λειτουργία Εξεταστικού Κέντρου Ειδικών Μαθημάτων στην Κρήτη απέστειλε στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Κρήτης Έφη Κουτεντάκη.

Η επιστολή αφορά στο θέμα της συγκρότησης και λειτουργίας εξεταστικού κέντρου για τα ειδικά μαθήματα (ιταλικά, ισπανικά, γερμανικά, γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο) στην Περιφέρεια Κρήτης, ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί έντονα την κοινωνία της Κρήτης.

Στην επιστολή επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ο μεγάλος αριθμός μαθητών και μαθητριών που υποχρεώνεται να μεταβεί και να παραμείνει για αρκετές ημέρες στην Αθήνα, προκειμένου να πάρουν μέρος στην εξέταση των ειδικών μαθημάτων, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, φέτος αναμένεται να μετακινηθούν 562 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Κρήτη, με βάση τα επίσημα στοιχεία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των τεσσάρων νομών και χωρίς να συνυπολογίζονται οι συνοδοί τους. Σημειώνεται ότι στην Κρήτη λειτουργούν ήδη εξεταστικά κέντρα για την αγγλική γλώσσα όπως επίσης για ορισμένα μουσικά μαθήματα.

Επιπλέον η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Έφη Κουτεντάκη αναφέρει, ότι, εκτός από την οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι οικογένειες των υποψηφίων, είναι σημαντική και η ψυχολογική τους φόρτιση, ενώ υπενθυμίζει ότι οι συνθήκες εξέτασης στην πρωτεύουσα δεν διαφοροποιούνται για την εξέταση των ειδικών μαθημάτων (π.χ. η εξέταση του ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου δεν διεξάγεται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες αλλά σε απλές αίθουσες σχολικών κτηρίων). Ιδιαίτερα για τη φετινή χρονιά συντρέχουν υγειονομικοί λόγοι (πανδημία του Covid-19) περιορισμού των μη απαραίτητων μετακινήσεων του πληθυσμού.

Καταληκτικά, η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης προσκαλεί την Υπουργό να συμβάλουν από κοινού στην στήριξη των υποψήφιων, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, μαθητών και των οικογενειών τους, υλοποιώντας το αίτημά τους για λειτουργία εξεταστικού κέντρου για όλα τα ειδικά μαθήματα στην Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εξέταση των ειδικών μαθημάτων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μαλεβιζίου:Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου το 4ο...

Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού πλησιάζει! Η πλατεία Μιχ....

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Σε τροχιά αξιοποίησης τα Δημοτικά...

Προχωρά η νέα μονάδα επεξεργασίας πόσιμου νερού στον Τσούτσουρα Σε...

Δήμος Μαλεβιζίου:Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου το 4ο...

Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού πλησιάζει! Η πλατεία Μιχ....

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Σε τροχιά αξιοποίησης τα Δημοτικά...

Προχωρά η νέα μονάδα επεξεργασίας πόσιμου νερού στον Τσούτσουρα Σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Σε τροχιά αξιοποίησης τα Δημοτικά Σφαγεία Αρκαλοχωρίου

Προχωρά η νέα μονάδα επεξεργασίας πόσιμου νερού στον Τσούτσουρα Σε...

Συναγερμός στο Ηράκλειο: Αγνοείται 60χρονος που έκανε ιστιοσανίδα στην Αμμουδάρα

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού βρίσκεται σε εξέλιξη το...

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής της Πρυτανικής Αρχής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2026, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων...