Κρήτη:Συνάντηση Γεωργίου Λογιάδη με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκο Ξυλούρη.

Αναλυτική ενημέρωση πριν τη συζήτηση στη Βουλή

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, ενόψει της επικείμενης ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, που θα γίνει στη Βουλή την Τρίτη 26 Ιουλίου, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, για την προ της υπογραφής της Σύμβασης του έργου: «Μετατροπή σε αυτοκινητόδρομο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης τμήμα: Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου», πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκο Ξυλούρη.

Ο κ. Λογιάδης κατά στην συνάντηση ενημερώθηκε για τα θέματα σχετικά με το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), ενώ έμφαση δόθηκε στο κομμάτι Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος.
Αναφορά έγινε στα προβλήματα έλλειψης μελέτης ομβρίων υδάτων και διατάξεων ανάσχεσης της πλημμυρικής απορροής, σε συνάρτηση με την οικιστική ανάπτυξη αλλά και την κλιματική αλλαγή.

Άλλο ένα ζήτημα που τέθηκε στη συζήτηση ήταν και η έλλειψη παράπλευρων οδών στο ΒΟΑΚ.
Τονίστηκε ότι για την αποτελεσματικότητα του έργου, η μελέτη και η επίβλεψη πρέπει να γίνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και όχι από την Αθήνα.

Εξετάστηκαν θέματα χρήσεως του ΒΟΑΚ με διόδια, ενώ ο κ. Λογιάδης τόνισε με έμφαση την αντίθεση του ΜέΡΑ25 προς αυτά και τόνισε ότι τα έργα αυτά πρέπει να γίνονται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και όχι μέσω Συμπράξεων Δημοσίου &Ιδιωτικού Τομέα.

Το ΜέΡΑ25, έχει τονίσει και επαναλαμβάνει ότι παράλληλα με τους σχεδιασμούς για τον νέο ΒΟΑΚ, είναι επιτακτική η ανάγκη για την ύπαρξη μέσου σταθερής τροχιάς- τρένου που θα συνδέει όλη την Κρήτη από άκρη ως άκρη καθώς και το Ηράκλειο με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.