Κρήτη:Συνάντηση Μαρκογιαννάκη με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο

Ημερομηνία:

Προσπάθεια ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» όσο περισσότερα έργα της Κρήτης έχουν μεγάλο βαθμό ωρίμανσης σε επίπεδο μελετών

Συνάντηση είχε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κρήτης και ειδικός σύμβουλος της Προεδρίας της Κυβέρνησης, κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η υλοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στο οποίο δικαιούχοι είναι και οι περιφέρειες. Ο κ. Μαρκογιαννάκης ζήτησε από τον υπουργό να γίνει προσπάθεια ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα όσο περισσότερα έργα της Κρήτης έχουν μεγάλο βαθμό ωρίμανσης σε επίπεδο μελετών και χρήζουν άμεσης προτεραιότητας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκε επίσης η ανάγκη της διοικητικής μεταρρύθμισης στο πλαίσιο του νομοσχεδίου που βρίσκεται σε διαβούλευση και αφορά στο ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στο κεντρικό Κράτος και τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης με την αντίστοιχη μεταφορά αρμοδιοτήτων, πόρων και προσωπικού στους δήμους και τις περιφέρειες.
Τέλος, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις πρόσφατες ζημιές που συνέβησαν στην Κρήτη εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών και διατυπώθηκε η ανάγκη, εφόσον κριθεί σκόπιμο, να συσταθούν τριμελείς επιτροπές καταγραφής από τους πληγέντες δήμους για τις οικοσκευές και από την περιφέρεια για τις επιχειρήσεις.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα εποχή στο ΕΛΜΕΠΑ: Εξελέγη Πρύτανης ο...

Νέος Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εξελέγη ο Ρεθεμνιώτης...

Καμία παράταση για το Κτηματολόγιο, πιέζουν οι...

Θυελλώδης συνάντηση στο Επιμελητήριο Χανίων. “Χάνονται περιουσίες”, του επεσήμαναν...

Νέα εποχή στο ΕΛΜΕΠΑ: Εξελέγη Πρύτανης ο...

Νέος Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εξελέγη ο Ρεθεμνιώτης...

Καμία παράταση για το Κτηματολόγιο, πιέζουν οι...

Θυελλώδης συνάντηση στο Επιμελητήριο Χανίων. “Χάνονται περιουσίες”, του επεσήμαναν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρεκόρ θέρμανσης το 2025: Στο +1,37°C η θερμοκρασία της Γης λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας

SOS για το κλίμα. Οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες ώθησαν σε αύξηση...

Γιατί αυξάνονται τα διαζύγια μετά τα 50; Οι ειδικοί έχουν βρει την αιτία και δεν είναι η απιστία

Ζευγάρια που υπήρξαν εξαιρετικοί γονείς, μπορεί να μην κατάφεραν...